Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών για τις διώξεις διευθυντών

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρεται:

Με μεγάλη συμμετοχή καθηγητών αλλά και εργαζομένων της Πάτρας πραγματοποιήθηκε η παράσταση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ στην ΔΔΕ σήμερα 28-8 για τις διώξεις διευθυντών σχολείων που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση και απειλούνται με καθαίρεση γενικότερα στη προσπάθεια   του Υπουργείου   να μετατρέψει σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή στην απεργία. 

  Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκαν το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο σύλλογος δασκάλων Ν. Αχαΐας, αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού κέντρου Πάτρας, σύλλογοι γονέων και κηδόμενων.  Δυστυχώς η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Πιερρή επέλεξε να απουσιάζει, αν και η συγκέντρωση-διαμαρτυρίας ήταν γνωστή από την Κυριακή 25/8. Όλοι οι συμμετέχοντες απαίτησαν να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των απεργών διευθυντών και να γίνει επιτέλους σεβαστό το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία! Η   απειλή για καθαίρεσή , αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική κλιμάκωση καθώς συμβαίνει πρώτη φορά από το 1974 για συνδικαλιστικούς λόγους.

Θα συνεχίσουμε μαζικά  με όπλο μας την αλληλεγγύη και τον ανυποχώρητο αγώνα, να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης 

•    Καμία καθαίρεση, εξαναγκασμός σε παραίτηση και αντικατάσταση στελεχών λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία αποχή!

•    Καμία μόνη της! Κανένας μόνος του! 

•    Με τη δύναμη του αγώνα μας θα ανατρέψουμε τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο σχολείο και τη ζωή μας!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ