Η προσπάθεια είναι κοινή

του Χρήστου Βουλδή*

 

Προσωπικά θέλω όλοι οι υποψήφιοι να πάνε καλά, να έλξουν το κοινό τους και ο υποψήφιος τον οποίο στηρίζω να πάει ακόμα καλύτερα. Θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ ως ομάδα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και κανένας δεν περισσεύει. 

Είναι θεμιτή η δημόσια τοποθέτηση υπέρ κάποιου υποψηφίου και η επιχειρηματολογία υπέρ του. Όπως επίσης θεμιτή η έκφραση άποψης για τους άλλους υποψηφίους. Πάντα με αλήθεια και ευπρέπεια.

Τα κριτήρια του κάθε ψηφοφόρου είναι ξεχωριστά και σεβαστά. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη του σε μια δημοκρατική διαδικασία, παρά να την εκφράσει και να προσπαθεί να πείσει κι άλλους για την πληρότητα της. Η κοινωνία παρακολουθεί τη διαδικασία και θα μας κρίνει και για το επίπεδο του διαλόγου.  Ο πολιτισμένος πολιτικός διάλογος μπορεί να είναι και στοχευμένος και αιχμηρός δίχως αγένεια και παροξυσμό.

 Όσοι αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ τώρα είναι η ώρα να πούμε ποιον θέλουμε αρχηγό. Στις 14 Οκτώβρη ο αρχηγός θα είναι αρχηγός μας, θα είναι αρχηγός όλων. Είτε παραμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είτε επικρατήσει κάποιος άλλος. Δεν είμαστε αλά καρτ ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε ΠΑΣΟΚ ιστορικό, πατριωτικό, κοινωνικό, σοσιαλιστικό, ενωμένο, δυνατό και δυναμικό. Είμαστε ομάδα και ο αρχηγός είναι η αιχμή του δόρατος. Δίχως σώμα, η αιχμή δεν πάει μακριά και εμείς θέλουμε να πάμε μακριά σε ωραία χρόνια, να διώξουμε τη μιζέρια και την υποκρισία, να φέρουμε την αξιοπρέπεια, την ελπίδα, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο. 

Σας ξανακαλώ και θα σας ξανακαλέσω όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες στην ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία να πάρετε τον λόγο και να υποδείξετε την προοδευτική οραματική κατεύθυνση !

 

*Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, Στέλεχος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ