Επεισόδια, μαχαίρια, τρόμος και διαρκής παραβατική συμπεριφορά-Το tempo24.news ανοίγει τον φάκελο των «συμμοριών» της Πάτρας

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ-ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΤΕΣ...

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ Α. ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Το πρωί της προπερασμένης Πέμπτης μία ομάδα νεαρών (που στην πιάτσα αποκαλούνται «συμμορία της Αρόης») ξεκινά από την Πάτρα με μηχανάκια και προορισμό γνωστό κλαμπ της Αιγιάλειας.

Από την αρχή του ταξιδιού τους είχαν προσχεδιάσει να βρουν έναν νεαρό ο οποίος σύμφωνα με τα όσα γίνει γνωστά στην ίδια «πιάτσα» είχε «κάνει φάση» με μία κοπέλα που σε παρελθόντα χρόνο φέρεται να ανήκει σε κάποιο από την παρέα των πατρινών. Ο σκοπός του ταξιδιού προφανής: Να βρεθεί ο νεαρός που όλοι γνώριζαν [πως σύχναζε με την παρέα του στο συγκεκριμένο κατάστημα και να ακολουθήσουν τα… δέοντα.

Η παρέα έφτασε , ο νεαρός βρέθηκε και ξεκίνησε ο καυγάς, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έφτασε σε σημείο οι δύο ομάδες (πατρινοί και αιγιώτες) να παίξουν ξύλο και μάλιστα στη διάρκεια του καυγά να φύγουν και δύο μαχαιριές που τραυμάτισαν έναν από τους εμπλεκόμενους.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ακόμη και ασθενοφόρο. Έως όμως φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι νεαροί και από τις δύο πλευρές είχαν εξαφανιστεί.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες νεαρών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ενήλικοι αλλά καικ ανήλικοι, εμπλέκονται σε καυγάδες, είτε αυτοί προέρχονται από προκαθορισμένα ραντεβού είτα γίνονται εντελώς τυχαία.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν όπως προκύπτει στο dna τους, τους τσακωμούς για «ψύλλου πήδημα». Είτε γιατί μία κοπέλα της μίας παρέας θα ακολουθήσει στο Instagram έναν άλλο νεαρό από άλλη παρέα, είτε για οτιδήποτε άλλο «κατέβει» στο μυαλό του καθενός. Αρκεί να υπάρχει «δεμένη» ομάδα και αντίπαλο δέος σε κάποια άλλη περιοχή της Πάτρας, ή της Αχαΐας.

Ξυλοδαρμοί κατόπιν επισκέψεων, ραντεβού για μαγκιές και πολλά ακόμη συνθέτουν τη δράση τους.

"ΕΠΙΣΚΕΨΗ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το tempo24.news άλλη ομάδα  επισκέφθηκε στοχοποιημένο νεαρό σε σπίτι όπου εκείνος βρισκόταν για κοινωνική εκδήλωση. Οι σχεδόν συνομήλικοί του ζητούσαν με φωνασκίες να βγει έξω για να λύσουν κάποιες υποτιθέμενες διαφορές, ωστόσο τράπηκαν σε φυγή μόλις εμφανίστηκε στην πόρτα του σπιτιού ο πατέρας του ανήλικου νεαρού.

ΓΟΝΟΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Όπως πληροφορείται το tempo24.news ανάμεσα σε δράστες και θύματα (και αντιστρόφως» συμπεριλαμβάνονται και παιδιά γνωστών οικογενειών οι οποίες μάλιστα ποτέ δεν έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γονείς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενημερώνοντας προφορικά κάποιους αστυνομικούς.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Θα πρέπει ωστόσο να ξεκαθαριστεί πως τα μέλη των συγκεκριμένων ομάδων αμύνονται απέναντι στον κοινό τους εχθρό δηλαδή την Αστυνομία, εφαρμόζοντας το Νόμο της σιωπής προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να μην είναι σε θέση να στοιχειοθετήσει παραβάσεις του Νόμου.

Αστυνομική «πηγή» ανέφερε στο tempo24.news πως πολλά από τα φερόμενα αδικήματα που φέρεται πως διαπράττουν τα μέλη των ομάδων αυτών, διώκονται μόνο ύστερα από επίσημη καταγγελία ή μηνυτήρια αναφορά.

Σε ότι δε αφορά στην καθημερινότητά τους, η Αστυνομία επεμβαίνει μόνο όταν κάτοικοι περιοχών όπως η Αρόη, η Αγυιά αλλά και άλλα σημεία της Πάτρας, καταγγέλλουν τηλεφωνικά την ενόχλησή τους.

Οι ίδιοι ωστόσο προλαβαίνουν να διαφύγουν με τη  δράση τους να συνεχίζεται είτε σε άλλες περιοχές …

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ