Άννα Διαμαντοπούλου: Μπορώ να βοηθήσω και την χώρα και την παράταξη

Σε καφετέρια στο πεζόδρομο της Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση με τη πρώτη ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου στη Θεσσαλονίκη και ειδικά στο Δήμο Καλαμαριάς.
Στην ομιλία της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Όπως είπε «Ο πρώτος είναι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ρευστοποιηθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας κάτι που είναι αδιέξοδο για την χώρα. Ο κόσμος πάει μπροστά με την πολιτική». Και συνέχισε: «Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτά τα χρόνια που πέρασαν είναι σαν να πέρασε ένας αιώνας. Σ αυτόν τον κόσμο που αλλάζει χρειαζόμαστε άλλο λόγο κι άλλες προτάσεις. Ο τρίτος λόγος είναι ότι το πρόσωπο που θα πρέπει να ηγηθεί να μπορεί να προσφέρει με εμπειρία και γνώση. Εκτίμησα ότι η διαδρομή μου έδωσε εφόδια που μπορώ να καταθέσω και στην χώρα και στην παράταξη», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.
Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι πολύ σημαντικό όταν κάνεις αντιπολίτευση και κριτική να καταθέτεις και προτάσεις. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρίνεται για συγκεκριμένα πράγματα. Τι έκανε και τι δεν έκανε. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένη πολιτική: βλέπουμε και κάνουμε και πελατειακό κράτος από πάνω μέχρι κάτω. Αυτό πρέπει και μπορούμε να το αλλάξουμε». «Δεν έχω καμία άλλη πολιτική επιλογή από το να ξεχάσω τι σημαίνει πολιτικό κόστος» τόνισε.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ