Υπάλληλοι ΔΥΠΕ: Διγλωσσία και υποκρισία στις πλάτες των εργαζομένων

Στις 2/8, η ΔΥΠΑ αιφνιδιαστικά και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αιτήματα φορέων, συστατικά σημειώματα σε ανέργουςκλπ, ανακοίνωσε τη λήξη του προγράμματος 55 και άνω, γιατί δεν υπάρχουν πόροι! Δεν υπάρχουν λεφτά. Οι συνέπειες από τη λήξη του προγράμματος θα είναι ορατές άμεσα. Η ΔΥΠΑ εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σ ένα κακέκτυπο του ΑΣΕΠ, προσλαμβάνοντας  «ωφελούμενους» για να καλύψει πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών. Η λήξη του προγράμματος 55και άνω, θα αναδείξει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και στον ΟΑΕΔ και σε άλλους δημόσιους φορείς, δήμους κλπ.

Εν τω μεταξύ, η υποκρισία και η προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις καλά κρατεί. Το ΥΠΕΘΟ σε ανακοίνωση του 22/8 αναφέρει ψευδώς ότι «το πρόγραμμα 55 και άνω ούτε διακόπτεται, ούτε περικόπτεται!» Η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωση της 2/8 αναφέρει χωρίς περιστροφές ότι το πρόγραμμα έληξε ! Ο Διοικητής σε συνέντευξη του στις 22/8 αναφέρει επί λέξει: «Αν βρεθούν πόροι, θα υπάρξουν και άλλες θέσεις  στο πρόγραμμα για τους ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω." Είναι καθαρό ότι από 2.8 και μετά, δεν μπορεί να γίνει καμία πρόσληψη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν λεφτά δηλαδή, αναζητούνται πόροι.

Ζητούμε την κάλυψη των θέσεων που αναμφισβήτητα καλύπτουν πάγιες ανάγκες, με μόνιμο προσωπικό.

Ζητούμε την ανανέωση του προγράμματος και ειδικά για όσους εργάζονται ήδη, έτσι ώστε να εκπληρωθεί ο σκοπός του προγράμματος και να συμπληρώσουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, ζητούμε τη συνέχιση του προγράμματος.

Ζητούμε τέλος να σταματήσει η διγλωσσία και η υποκρισία από το ΥΠΕΘΟ ότι το πρόγραμμα «δεν διακόπτεται», ενώ το πρόγραμμα έχει λήξει αφήνοντας στον αέρα εκατοντάδες φορείς και με το συστατικό στο χέρι εκατοντάδες ανέργους.