Το περπάτημα στην παραλία μπορεί να σας προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα πιστεύετε

Το περπάτημα περιλαμβάνεται στην κατηγορία της αερόβιας άσκησης και αποσκοπεί στην ενίσχυση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, στην τόνωση διαφόρων μυών του σώματος και στη βελτίωση της πνευματικής διαύγειας. Εκτός από τα παραπάνω, το περπάτημα μπορεί να προσφέρει πολλά τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό, ανάλογα με το πού απολαμβάνετε τον περίπατό σας. Ειδικότερα, το περπάτημα στο κύμα έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πρόσθετα οφέλη στους ασκούμενους.

Ποια είναι αυτά;

1. Ενεργοποιούνται διαφορετικές μυϊκές ομάδες

Όπως γνωρίζουμε, το περπάτημα ενεργοποιεί κυρίως τους μύες των ποδιών. Ωστόσο, το περπάτημα στην άμμο, ειδικά ξυπόλητοι, γυμνάζει ακόμη περισσότερους μύες, ενισχύει διάφορα νευρικά κύτταρα και βελτιώνει το βάδισμα.

2. Βελτιώνεται η διάθεση σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αερόβια άσκηση, όπως το περπάτημα, βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση, ενώ μια μελέτη απέδειξε ότι το περπάτημα στην παραλία είναι πραγματικά ευεργετικό για τον ψυχισμό μας, καθώς ο συνδυασμός φυσικού τοπίου και υγρών στοιχείων τονώνει αυτόματα τη διάθεσή μας. «Το περπάτημα στην παραλία, ακόμη και αν γυμνάζεστε, αναζωογονεί το πνεύμα και ανακουφίζει από την ένταση στο σώμα», λέει η προπονήτρια περπατήματος και γυμνάστρια Michele Stanten.

3. Εξασκείτε την ενσυνειδητότητά σας

Η ενσυνειδητότητα είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική που είναι δημοφιλής ως πρακτική της προσοχής στην παρούσα κατάσταση. Η ενσυνειδητότητα επιτρέπει την πλήρη παρατήρηση των σκέψεων και των συναισθημάτων και την απελευθέρωση της ψυχικής έντασης και του στρες. Το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για πλήρη συγκέντρωση: τον ήχο της θάλασσας, τη θαλάσσια αύρα και τον ζεστό ήλιο. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες και βελτιώνει τον ύπνο, ενώ παράλληλα αναπτύσσει ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

4. Οι μύες σας γυμνάζονται εντατικά

Το περπάτημα στην άμμο προσφέρει πιο έντονο αποτέλεσμα, καθώς η απαλότητά της παρέχει μεγαλύτερη αντίσταση χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις. Αν προσπαθήσετε να περπατήσετε πιο γρήγορα, θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από το περπάτημα σε σκληρό έδαφος και θα γυμνάσετε περισσότερο τους προσαγωγούς μύες σας.

Πηγή: govastiletto.gr