Ο θανατηφόρος κρατισμός...

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

 

Η ηλεκτρονικής εφημερίδα Political, δύο μέρες συνέχεια, αναφέρεται σε ένα θέμα που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς αρνήθηκε τη συνδρομή 15 οχημάτων πυρόσβεσης, τα οποία προθυμοποιήθηκε να νοικιάσει μεγάλη ΔΕΚΟ για να ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει φτάσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η δυσφορία για τον κ.Τουρνά έρχεται σε συνδυασμό με την εμφανή «απουσία» του από το συγκεκριμένο υπουργείο. 

Και τούτο διότι εικάζεται ότι ο κ. υφυπουργός έχει πρόβλημα με υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία.  

Από την άλλη πλευρά, η εικασία αυτή είναι…. απίθανη σε γελοιότητα. Διότι τα πυροσβεστικά οχήματα τελικά θα τα νοίκιαζε η κρατικά ελεγχόμενη  ΕΥΔΑΠ. 

Όπως μάθαμε από την Political, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ.Χάρης Σαχίνης, αφού διασφάλισε με ενισχύσεις ό λες τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και τα αντλιοστάσια – η λειτουργία τους ήταν σημαντική διότι σε περίπτωση ζημιάς τους δεν θα είχαν νερό ούτε τα σπίτια αλλά ούτε και οι κρουνοί ανεφοδιασμού των οχημάτων – προσφέρθηκε λοιπόν μέσα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να χορηγήσει τα οχήματα. Όμως, με μια αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη ομολογουμένως αδιαφορία ο κύριος υφυπουργός είπε « δεν τα θέλω τα πυροσβεστικά οχήματα».   

Δεν θα έπρεπε ο κύριος υφυπουργός να δώσει κάποιες εξηγήσεις? Η έχει αντιρρήσεις και σε θέματα που άπτονται των δημοκρατικών κανόνων