Στην πραγματικότητα, οι μάσκες μαλλιών είναι πιο συμπυκνωμένες versions του conditioner και γι αυτό το λόγο, απαιτείται περισσότερος χρόνος προκειμένου να απορροφηθούν και να διεισδύσουν τα θρεπτικά συστατικά τους στις τρίχες.
Μία με δύο φορές την εβδομάδα, μετά το λούσιμο με το σαμπουάν και το conditioner- το τελευταίο μπορείς να το παραλείψεις βέβαια αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά ενυδατωμένα και υγιή- η μάσκα μαλλιών (όταν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση) μπορεί να κάνει τη διαφορά στην περιποίησή τους.
Πρέπει να εφαρμόζω τη μάσκα μαλλιών σε στεγνά ή σε βρεγμένα μαλλιά;
Κι όμως, πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως κάπου εκεί, κάνεις- κάνουμε το μεγαλύτερο λάθος στη χρήση της; Οι περισσότερες λοιπόν, συνηθίζουμε να απλώνουμε τη μάσκα σε πολύ βρεγμένα μαλλιά με αποτέλεσμα η μάσκα αφενός να «γλιστράει» πολύ γρήγορα μαζί με το νερό και να μην απορροφάται, αφετέρου τα συστατικά να μην προλαβαίνουν να διεισδύσουν βαθιά στην τρίχα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη δρα σωστά.
Τι πρέπει να κάνεις; Σύμφωνα με τους κομμωτές, θα πρέπει να απλώνεις τη μάσκα σε νωπά και όχι σε πολύ βρεγμένα μαλλιά προκειμένου να αποκομίζεις τα μέγιστα οφέλη της. Τα ελαφρώς βρεγμένα- νωπά μαλλιά είναι αρκετά πορώδη (σε σύγκριση με τα στεγνά), γεγονός που τα καθιστά την ιδανική βάση για να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας.
Αμέσως μετά το λούσιμο λοιπόν, με μία μικρή πετσέτα (με μικροίνες ιδανικά) ή ένα βαμβακερό μπλουζάκι στέγνωσε ταμποναριστά τα μαλλιά σου, απορροφώντας το πολύ νερό. Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τα συστατικά της μάσκας να διεισδύσουν βαθύτερα στην τρίχα.
Άπλωσε τη μάσκα σ’ όλο το μήκος των μαλλιών σου (δώσε έμφαση στα μήκη και τις άκρες) και άφησέ τη να δράσει τον απαιτούμενο χρόνο. Στο τέλος, ξέβγαλε καλά. Είσαι έτοιμη!