Στο έλεος της φωτιάς Βριλήσσια, Νέα και Παλαιά Πεντέλη - Καίγονται σπίτια και σχολείο, οι φλόγες μπήκαν στο Μοναστήρι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Δραματικές ώρες βιώνουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής

Στην «κόλαση» της φωτιάς έχει παραδοθεί η βορειοανατολική Αττική. Τα πύρινα μέτωπα σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη, Γραμματικό και Μαραθώνα καίνε ανεξέλεγκτα, ενώ οι φλόγες έχουν πλέον φτάσει στο Πάτημα Βριλησσίων και έχουν κυκλώσει σπίτια.

Δραματικές ώρες βιώνουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, που βλέπουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς, που είναι δύσκολο για την ώρα να ελεγχθεί.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη με τις λυσσασμένες φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους των 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 40 αναζωπυρώσεις δυσκολεύουν σφόδρα τις προσπάθειες κατάσβεσης.

 

 

lia_fotia_arthro_2.jpg

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα εκκένωσης από Σουφάνι Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη, ενώ σε Νταού και Διώνη οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια, απειλώντας τα. Στη συνέχεια, εστάλη μήνυμα 112 στην περιοχή Ερυθρός Νέα Μάκρη για εκκένωση προς Ραφήνα και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Νέα Πεντέλη για εκκένωση προς Χαλάνδρι. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το 112 ήχησε για εκκένωση Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων προς Χαλάνδρι και Βριλήσσια. Λίγο μετά τις 3 εστάλη 112 για εκκένωση της περιοχής Κρασά Άνω Βριλησσίων για κεντρικά Βριλήσσια και Χαλάνδρι.

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Πεντέλη περιγράφει η δήμαρχός της μιλώντας στο Newsit.gr.

''Η κατάσταση είναι δραματική. Καίγεται η κοινότητα της Πεντέλης, έχει πιάσει φωτιά μέσα στο Μοναστήρι, καίγονται σπίτια, στη Νέα Πεντέλη καίγεται σχολείο και σπίτια. Τώρα που είμαι στον κεντρικό δρόμο βλέπω τη φωτιά που έρχεται προς το δημαρχείο...», λέει η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσα Κοσμοπούλου.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι, οι γραμμές άμυνας έχουν μετατοπιστεί κυρίως προς τα μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στις περιοχές, από Γραμματικό προς Μαραθώνα καθώς και μετά τη λίμνη του Μαραθώνα, αλλά και στην νοτιοανατολική πλευρά της πυρκαγιάς από Πεντέλη προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, όπου η πυρκαγιά παρουσιάζει μεγάλη δυναμική.

 

Επιχειρούν 685 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 190 οχήματα και Εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 33 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 ελικόπτερα και 16 αεροσκάφη.

 

 

 

 

Φωτογραφίες από την Πεντέλη:

penteli__7_

penteli__5_

fotia-penteli__1_

 

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, ΕΔΩ

 

ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ PROTOTHEMA