5 derm tips για την ευαίσθητη επιδερμίδα, τώρα το καλοκαίρι

Αν και οι «σκληρές» θερμοκρασίες του χειμώνα σίγουρα δεν είναι πανάκεια για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, η ζέστη και η συνεχής έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία «εξαντλεί» επίσης σημαντικά αυτόν τον τύπο δέρματος αυτή την εποχή.

Το ευαίσθητο δέρμα - με λεύκη, ακμή, ροδόχρου ακμή κ.λπ. - είναι στην πραγματικότητα εκ φύσεως πιο αντιδραστικό, γιατί είναι πιο ευάλωτο στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες και επομένως πρέπει να αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες θεραπείες και προϊόντα ανάλογα με την εποχή.

Αυτός ο τύπος δέρματος υπάρχει συνήθως από τη γέννηση του ατόμου και είναι μια μόνιμη δερματική πάθηση, η οποία όμως μπορεί να έχει εξάρσεις λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως το στρες ή τις εποχιακές αλλαγές και φυσικά από τη χρήση λανθασμένων ή πολύ επιθετικών προϊόντων περιποίησης, αλλά και υφέσεις όταν όλα «λειτουργούν σωστά.

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να το ενυδατώνεις και να προστατεύεις. Εκτός από την έκθεση στον ήλιο σταδιακά, μην το παρακάνεις, απόφυγε τις πιο ζεστές ώρες και φόρεσε καπέλο (το τριχωτό της κεφαλής σου μπορεί επίσης να καεί από τον ήλιο).

Θα πρέπει επίσης να έχεις κατά του ότι ακόμα κι αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος ή φυσάει δυνατός ο αέρας, οι ακτίνες του ήλιου εξακολουθούν να διαπερνούν.

jenny.gr