Καλάβρυτα: Μια μοναδική μουσική βραδιά στην Ψωφίδα με τα τραγούδια του Βασίλη Λέκκα

Μια μαγευτική μουσική βραδιά στην κατάμεστη πλατεία της Ψωφίδας χάρισε στο κοινό το βράδυ της Κυριακής ο μοναδικός Βασίλης Λέκκας τραγουδώντας Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους καταξιωμένους, παλαιότερους και νεότερους Έλληνες συνθέτες.

Μια μουσική παράσταση που κυριολεκτικά καθήλωσε τους εκατοντάδες θεατές και η οποία εντασσόταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Καλαβρύτων.

Τον Βασίλη Λέκκα καλωσόρισε στην Ψωφίδα και προσφώνησε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την μοναδικότητα της στιγμής και το γεγονός ότι ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού πενταγράμμου συμμετέχει στις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου. 

Ο Βασίλης Λέκκας, με τη συνοδεία των μουσικών του Θοδωρή Μπρουτζάκη, Στάθη Σαββίδη και Χρήστου Ευαγγελάτου παρουσίασε στο κοινό ένα ρεπερτόριο που, όπως είπε ο ίδιος, «προέρχεται από μυθικά πρόσωπα» της ελληνικής μουσικής.

Αυτά τα τραγούδια, χαραγμένα ανεξίτηλα στη συλλογική συνείδηση μας και στην πολιτιστική ταυτότητα της χώρα μας, ερμήνευσε στην κεντρική πλατεία της Ψωφίδας ο Βασίλης Λέκκας με τη μελωδική φωνή του, με την απλότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του και με την αφοσίωση του επί 45 συνεχή χρόνια στην Τέχνη.