ΝΔ: Όταν χρεοκοπεί ως κόμμα πώς θα νοικοκυρέψει τη χώρα;

Του Θέμη Μπάκα, πολιτευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ναι, ουδέποτε κρύψαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, εξαιτίας και της μειούμενης κρατικής επιχορήγησης που πλέον λαμβάνει.

Πρώτος, το αναγνωρίζει και το λέει αυτό σε όλους τους τόνους ο πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του την οικονομική εξυγίανση του κόμματος μας. Και ναι, είναι επίσης αλήθεια ότι στο τέλος κάθε μήνα καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να πληρωθούν οι υπάλληλοι μας, να συντηρηθούν τα κομματικά μέσα.

Όμως, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή. Δεν είμαστε Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν έχουμε μισό δισ. χρέη στις πλάτες του ελληνικού λαού. Με άλλα λόγια, δεν χρωστάμε της Μιχαλούς, ούτε είμαστε επιβαρυμένοι με έναν υπέρμετρο τραπεζικό δανεισμό. Για την ακρίβεια, δεν χρωστάμε στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ! 

Στον αντίποδα, στον υπ’ αριθμόν 1 στρατηγικό κακοπληρωτή της χώρα αναδεικνύεται για άλλη μία χρονιά το κυβερνών κόμμα, εφόσον χρωστάει συνολικά σχεδόν 488 εκατ. ευρώ, με το ποσό αυτό να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα, οι οφειλές της Νέας Δημοκρατίας σε ένα χρόνο εκτοξεύτηκαν κατά 52 εκατ. ευρώ!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ισολογισμό της, που δημοσίευσε πρόσφατα, η Νέα Δημοκρατία, κατά το 2023, είχε οφειλές 475.449.832,33 ευρώ σε τράπεζες, έναντι 425.600.611,17 το 2022. Δηλαδή, τα χρέη της προς τις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 49.848.221,16 ευρώ, μέσα σε μόλις ένα χρόνο!

Την ίδια ώρα, αυξημένες είναι και οι οφειλές της προς προμηθευτές, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, καθώς έφτασαν τα 12.399.897,14 ευρώ, έναντι 9.966.564,65 ευρώ το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά το έλλειμμα της Νέας Δημοκρατίας, και αυτό, όπως οι οφειλές της, διαρκώς αυξάνεται. Έτσι, το 2023 εκτοξεύτηκε στα 54.357.699,84 ευρώ, από τα 44.591.660,80 ευρώ το 2022.

Επομένως, τίθεται το εύλογο ερώτημα: μπορεί η Νέα Δημοκρατία να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της χώρας όταν η οικονομική διαχείρισή της, ως κόμμα, είναι καταστροφική και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία;

Ασφαλώς, η απάντηση είναι αρνητική, δεδομένου ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι κάκιστη. Αποτελεί δε το κεντρικό θέμα έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χώρα, με το Ecofin να καταδεικνύει στα συμπεράσματά του ότι επέρχεται ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.