Τζόκοβιτς – Αλκαράθ 2-0: Ο Σέρβος τενίστας έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που δεν είχε καταφέρει να πάρει στην ασύλληπτη καριέρα του. Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας αναδείχθηκε χρυσός ολυμπιονίκης, κάνοντας το Golden Slam, έπειτα από μία μεγάλη μάχη (7-6, 7-6) με τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του τουρνουά τένις ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στα 37 του χρόνια και στην πέμπτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμπλήρωσε την καριέρα του με το Golden Slam, το μοναδικό μεγάλο επίτευγμα στο άθλημα που δεν είχε καταφέρει ακόμα και που δεν θα σταματούσε αν δεν κατάφερνε!

Ο θρυλικός Τζόκοβιτς των 24 Grand Slam τίτλων δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά, κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο Golden Slam, όντας ο τρίτος στην ιστορία του ανδρικού τένις που το κάνει, μετά τους Αντρέ Αγκάσι και Ράφα Ναδάλ.

Στις γυναίκες έχουν καταφέρει το αντίστοιχο επίτευγμα οι Στέφι Γκραφ και η Σερένα Γουίλιαμς, με την πρώτη να είναι η μόνη που κατάφερε και το Year-Golden Slam, δηλαδή να πάρει όλα τα Slams και χρυσό μετάλλιο στην ίδια σεζόν.

Συνολικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, οποίος δεν έχασε ούτε ένα σετ στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, έφτασε τους 99 τίτλους καριέρας (99-41 σε τελικούς), συνέχισε το τρελό σερί του που τον θέλει να κερδίζει τίτλους για 19 πλέον συναπτές σεζόν, από το 2006 μέχρι το 2024.

https://www.newsit.gr/