Νίκη Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα του ’96 έβαλε τις βάσεις για τα μελλοντικά μετάλλια»

Η αργυρή Ολυμπιονίκης του 1996, Νίκη Μπακογιάννη, μίλησε στην εκπομπή Newsroom για την αξέχαστη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα και τη σημασία τους για τον ελληνικό αθλητισμό.

«Κάθε φορά που παρακολουθώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξαναζώ εκείνες τις μοναδικές στιγμές», εξομολογήθηκε η πρώην πρωταθλήτρια. «Θυμάμαι τη χαρά της επιτυχίας, αλλά και την υπερηφάνεια που ένιωσε όλη η Ελλάδα. Το 1996 ήμασταν μια ομάδα που ένωσε όλο τον κόσμο».

Η Μπακογιάννη τόνισε τη σημασία εκείνης της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η χώρα μας επέστρεψε με οκτώ μετάλλια, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησαν η Βούλα Πατουλίδου και ο Πύρρος Δήμας το 1992. «Αυτή η επιτυχία έβαλε τις βάσεις για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα», σημείωσε.

Αναφερόμενη στον τελικό του άλματος εις ύψος, η Μπακογιάννη περιέγραψε έναν αγώνα τριών ωρών, όπου η νίκη της δεν συνειδητοποιήθηκε παρά μόνο όταν είδε το μετάλλιο στο δωμάτιό της. «Η ψυχολογική προετοιμασία είναι εξίσου σημαντική με τη φυσική», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Στρέφοντας το βλέμμα της στο σήμερα, η Μπακογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της για την ελληνική ομάδα στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφερόμενη σε αθλητές όπως ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής. «Τα πρότυπα είναι πολύ σημαντικά για τις νέες γενιές», είπε. «Ως προπονήτρια, προσπαθώ να δώσω κίνητρο στους νέους αθλητές και να τους ενθαρρύνω να έχουν στόχους».

ertnews.gr