Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τη βαλίτσα σου πριν την ξαναχρησιμοποιήσεις

Ο Αύγουστος είναι επιτέλους εδώ. Αυτό, σημαίνει πως είτε έχεις φύγει ήδη διακοπές είτε ετοιμάζεσαι σιγά-σιγά, φτιάχνοντας τη βαλίτσα για τον αγαπημένο σου προορισμό. Και για τη βαλίτσα, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι αποσκευές μας περνούν πολλά όταν ταξιδεύουν μαζί μας. Για αυτόν τον λόγο είναι και πολύ λογικό ότι πρέπει να καθαρίζονται αμέσως μετά από ένα ταξίδι. Εξίσου λογικό και απαραίτητο, είναι να καθαρίζονται πριν χρησιμοποιηθούν ξανά αφού μείνουν για λίγο στην αποθήκη. Ναι, ξέρουμε, δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τη βαλίτσα σου. Μπορεί να έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό σου, αλλά πάντα το αναβάλεις. Μετά από όσα θα διαβάσεις, όμως, θα αλλάξεις γνώμη.

Γιατί πρέπει να καθαρίζεις συχνά τη βαλίτσα σου;

Όταν επιστρέφεις από ένα ταξίδι, αφήνεις τις αποσκευές σου σε κάποιο σημείο στην ντουλάπα, στην αποθήκη ή στο υπόγειο. Σωστά; Σωστά. Σε αυτό το διάστημα, οι αποσκευές μπορεί να εκτεθούν σε σκόνη, βρωμιά, ακόμα και παράσιτα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο ύφασμα και τα φερμουάρ. Επίσης, εάν υπάρχει υγρασία στη βαλίτσα, αυτό θα οδηγήσει σε μούχλα η οποία μπορεί στη συνέχεια να εξαπλωθεί στα ρούχα καθώς ετοιμάζεις όσα θα πάρεις μαζί για το ταξίδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται σωστή αποθήκευση και καθαρισμός αποσκευών, ειδικά εάν έχουν μείνει αχρησιμοποίητες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν έχεις αφήσει τις αποσκευές σου στην ντουλάπα για αρκετό διάστημα, είναι απαραίτητο να τις καθαρίσεις καλά πριν το επόμενο ταξίδι σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σκουπίζοντας το εξωτερικό είτε με ένα μαντηλάκι με οινόπνευμα είτε με ένα απαλό μείγμα σαπουνιού και νερού πιάτων. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι αποσκευές σου θα απολυμανθούν πλήρως χωρίς να τις καταστρέψεις. Σε περίπτωση που οι αποσκευές είναι υφασμάτινες ή έχουν σκληρή θήκη, ένα υγρό πανί σε συνδυασμό με ένα σπρέι για όλες τις χρήσεις ή ένα καθαριστικό με βάση το λευκό ξύδι θα κάνει θαύματα.

jenny.gr