Παρίσι 2024: Γαλλία - Γερμανία 71-85: Επίδειξη δύναμης και πρωτιά

Η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Γαλλία (85-71), τερμάτισε στην πρώτη θέση του Group B και θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στα προημιτελικά, αν προκριθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Γερμανία μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι με τη Γαλλία, την οποία νίκησε άνετα με 85-71 και κατέλαβε την πρώτη θέση του Group B του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντίπαλος της ομάδας του Χέρμπερτ θα είναι η Ελλάδα εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση.

Το αχτύπητο δίδυμο Φραντς Βάγκνερ και Ντένις Σρούντερ απλοποίησε την κατάσταση για τους Γερμανούς. Ως δεύτεροι προκρίθηκαν οι Γάλλοι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν όμορφο θέαμα με εντυπωσιακές φάσεις. Βάγκνερ και Σρούντερ αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς των Γερμανών, την ώρα που οι Γάλλοι βασίζονταν στον επιθετικό πλουραλισμό. Το τρίποντο του Μπόνγκα στην εκπνοή έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του Χέρμπερτ στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο η Γερμανία κυριάρχησε απόλυτα. Περιόρισε τους Γάλλους σε μόλις 9 πόντους, σκόραρε 24 και εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 20 στο ημίχρονο (27-48).

Οι Γερμανοί ήταν εκτός συναγωνισμού και στο δεύτερο μέρος. Η διαφορά ήταν σταθερά γύρω από τους 20 πόντους. Βάγκνερ και Σρούντερ ήταν ασταμάτητοι και μετέτρεψαν τη συνέχεια του αγώνα σε τυπική διαδικασία. Σκορ τρίτης περιόδου 46-69. Η Γαλλία προσπάθησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και με διαδοχικά καρφώματα άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Η ομάδα του Κολέ δεν μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους και η Γερμανία έφτασε σε μία άνετη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Φερνάντεζ, Μπαρτέλ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-24, 27-48, 46-69, 71-85

https://www.sport24.gr/