Το Σάββατο η πιο ζεστή μέρα με 40άρι - Χωρίς καύσωνα το ξεκίνημα του Αυγούστου

Μπορεί ο Ιούλιος να μπήκε «καυτός» δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με παρατεταμένο καύσωνα, ωστόσο ο Αύγουστος φαίνεται πως -τουλάχιστον για το πρώτο κομμάτι του- θα κυλήσει χωρίς ακραία για την εποχή φαινόμενα στον καιρό.

Η πιο ζεστή ημέρα φαίνεται πως θα είναι το Σάββατο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οπότε το θερμόμετρο θα δείξει 40άρι. Ωστόσο για το επόμενο διάστημα, οι επιστήμονες δεν προβλέπουν ακραία φαινόμενα του καιρού και συνθήκες καύσωνα.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, με εξαίρεση το 40άρι του Σαββάτου, όλες οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με μέγιστη θερμοκρασία τους 36 βαθμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανάρτηση που έκανε ο Θοδωρής Κολυδάς, σύμφωνα με την οποία, τα μπορόρ θα «πέσουν» το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, στα 4 με 5 ενώ την το βοριαδάκι θα φυσάει στα 5 με 6 μποφόρ από Τρίτη για να φτάσει μέχρι την Πέμπτη μέχρι και τα 7 μποφόρ το μελτέμι. 

«Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα βρίσκεται περί τους 3 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές εώς και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος (οχι κάτι ακραίο)» αναφέρει ο κύριος Κολυδάς.

newsit.gr