Καιρός: Νέα θερμή εισβολή με 40άρια από τη Δευτέρα – Ποιες περιοχές θα "ψηθούν"

Ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» 5 βαθμούς παραπάνω

Στον «φούρνο» αναμένεται να ξαναμπεί η χώρα, αφού από αύριο, Δευτέρα (29/07), θα σημειωθεί νέα άνοδος του υδραργύρου με πολλά 40άρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» 5 βαθμούς παραπάνω από τα κανονικά – για την εποχή – επίπεδα.

Ο ίδιος, προχώρησε σε ανάρτηση και μέσα από χάρτες και γραφήματα παρουσίασε τις καιρικές συνθήκες για τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Παρά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα ο υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή (Χάρτης 1)

Γενικότερα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη τη Βαλκανική διατηρούνται οι θερμοκρασίες τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα (Χάρτες 2 & 3 ) με μέσες μέγιστες τιμές περί τους 38 °C (Χάρτης 4)»

stigmiotypo_othonis_1316.png

Νέα σαραντάρια από αύριο

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του ALPHA, Ηλιάνα Κουτσούπη, από αύριο θα έχουμε νέα άνοδο της θερμοκρασίας, με πολλά σαραντάρια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΗΓΗ