Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Ντούσκος: «Υπάρχει άγχος για το αν το σώμα θα αποδώσει το μέγιστο»

Μετά την πρόκριση του στα προημιτελικά του σκιφ

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος μίλησε στην ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά το τέλος του προκριματικού και την πρόκριση για τα προημιτελικά του σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

«Ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση. Βήμα – βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο 27χρονος τερμάτισε 2ος σε χρόνο 7:01.79 και απέφυγε τον έξτρα γύρο, στον οποίο θα συμμετάσχουν αναγκαστικά κάποιοι συναθλητές του που έμειναν πιο πίσω.

Για το αν είχε άγχος που ξεκινούσε αυτός την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής, είπε: «Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου».

Σχετικά με το αν έκανε κακή εκκίνηση, ο Στέφανος είπε πως: «Κακή δεν θα το έλεγα. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Αναλόγως και ποιους αντιπάλους θα έχουμε αυτή τη φορά. Και σιγά – σιγά ο στόχος είναι να περνάμε στην επόμενη φάση και από κει και έπειτα στον τελικό. Αν μπορέσουμε και περάσουμε τα ημιτελικά που είναι ένα κρίσιμο σημείο, από κει και έπειτα είναι όλα ανοιχτά».

Πρόσθεσε επίσης πως, «ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι, πολύ καλύτεροι από κάποιους οι οποίοι είναι στα δύο μέτρα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη κουπιά και ξέρουμε ότι στον κυματισμό μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Εκεί είναι το δυνατό μας σημείο γιατί είμαστε πολύ καλύτεροι τεχνικά, οπότε ας ελπίσουμε στις επόμενες φάσεις να βγάλει πιο πολύ κύμα».

 

ΠΗΓΗ