Παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητούν οι «87» του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παύλος Πολάκης μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Το νέο παραλήρημα σε βάρος επιστημονικής συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη έφερε τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη.

Διαγραφή… με αγάπη

Αποφάσισε τη διαγραφή του άλλοτε ένθερμου υποστηρικτή του με φαστ τρακ διαδικασίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κι έκανε μια ολιγόλογη και έμμεση αναφορά στο πρόσωπό του στη μαραθώνια κοινοβουλευτική ομάδα (ΚΟ), ενώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης ανέφερε ότι τον διέγραψε… με αγάπη.

«Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ και έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας όλοι μου μίλαγαν γι’ αυτόν, αλλά στη βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό προς όλους. Ο Παύλος Πολάκης ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη βουλή υπάρχουν και όρια».

Ο Παύλος Πολάκης πάντως σχολίασε την πιθανότητα επιστροφής του δίνοντας ραντεβού στο συνέδριο με τους επικριτές του, ενώ δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ στην ψυχή και κατάφορα αδικημένος:

«Δεν φτάνουν οι αγάπες. Να κάνει διαρκώς μορφασμούς υποτίμησης ενώ θα έπρεπε να κάθεται φρόνιμα και όμορφα και να ακούει αυτά που λέμε γιατί εγώ είμαι βουλευτής και υπουργός και αυτή είναι μετακλητή του Γεωργιάδη. Παιδιά κλέβουν 1,5 δις και κάνει γκριμάτσες τι να της πω; Να της δώσω γαρύφαλλο; Όχι βέβαια».

Ο Πολάκης «ζητάει τα ρέστα»

Στην πρώτη εμφάνισή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων μετά το απαράδεκτο περιστατικό ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να κινηθεί ήπια, ωστόσο μπροστά στις κάμερες ξεσπάθωσε κατά πάντων.

Ο Παύλος Πολάκης απολύτως αμετανόητος για την απαράδεκτη συμπεριφορά του θεωρεί ότι του την είχαν στημένη και πως η Αθηνά Λινού έκλαψε κατά παραγγελία.

«Ήταν πολύ υποκριτικό και ψεύτικο το κλάμα της. Αυτό είναι συγκεκριμένο στήσιμο. Είναι μια επίδειξη ευαισθησίας».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν περίμενε κάποιος να γίνει μια λανθασμένη κίνηση από τον Π. Πολάκη για να διαγράψει από την ΚΟ τον Παύλο τον Πολάκη. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε σχέδιο και οποιαδήποτε συζήτηση πριν».

Ο Παύλος Πολάκης είχε απάντηση και για τον Πρόεδρο της Βουλής:

«Xυδαίος ζήτουλας είναι αυτός που είναι αυτός που τρώει 1,5 δις κ. Πρόεδρε της Βουλής, 15 δις απευθείας αναθέσεις».

Ο πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε μετά το απαράδεκτο περιστατικό στην επιτροπή τον κ. Τασούλα για να του ζητήσει εξηγήσεις για τη ποινή του μισού μισθού που του επέβαλλε για ανάρμοστη συμπεριφορά, ωστόσο δεν κατάφερε να τον συναντήσει.

«Ποινή έπρεπε να βάλει στους συνεργάτες των υπουργών που κοροϊδεύουν ομιλήτη. Θα το ξαναέκανα», δήλωσε ο κ. Πολάκης.

Οι υπέρ και οι κατά

Υπέρ του Παύλου Πολάκη τάχθηκαν στην ΚΟ οι: Ραλλία Χρηστίδου και Γιώτα Πούλου.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης επεδίωξε να μπει στην αίθουσα και διεκδίκησε τη συμμετοχή του σε αυτή αν και μόλις είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Xρήστος Σπίρτζης, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: Γίνονται θεσμικά τέρατα από την κυβέρνηση και εμείς ασχολούμαστε με την αντίληψη που έχει ο κ. Πολάκης.

-Σ. Φάμελλος: Δεν είσαι μέλος της ΚΟ δεν μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία.

-Π. Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι.

Από την χθεσινή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη.

Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα μετά τη διαγραφή, ενώ ο ανεξάρτητος πια βουλευτής με μπαράζ αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια επιμένει πως μόνον ο λαός διαγράφει.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σφίγγει ο κλοιός για τον Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πολιτικής συντάκτριας του MEGA, Υβόννης Κλάπα, οι «87», που είχαν συνυπογράψει το κείμενο κατά του Στέφανου Κασσελάκη ζητούν μετά την διαγραφή του βουλευτή Χανιών από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ζητούν και τη παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ