Παναγιωτόπουλος για Πολάκη: Το Κοινοβούλιο είναι ο ναός της Δημοκρατίας αλλά πολλοί υπερβαίνουν κανόνες - Δεν ήταν ψεύτικα τα δάκρυα της Λινού

«Το Κοινοβούλιο έχει τους δικούς του κανόνες. Είναι ναός της δημοκρατίας. Διέπεται από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τις οποίες πολλοί τις υπερβαίνουν», είπε στο ΕΡΤΝews ο Αχαιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά το περιστατικό με συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι ήταν ψεύτικα τα δάκρυα της κυρίας Λινού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε κατηγορηματικά όχι και πρόσθεσε ότι «μπορεί να ήταν υπερβολική, αλλά ήταν μία αντίδραση συναισθηματική της στιγμής».

 «Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα σημαντικό ιστορικό στέλεχος που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαφάνεια, στην αποκάλυψη των σκανδάλων, στην αποκάλυψη της διαφθοράς, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο χαρακτήρας του καθενός έχει ιδιομορφίες. Εδώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας μέσα στη Βουλή έλεγε ουστ.

Εμένα με είπε δύο φορές ψεύτη δημόσια. Ε, τώρα μη λέμε ότι θέλουμε ο καθένας.

Για το συμβολισμό της απομάκρυσνης του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε «ότι δεν επιτρέπεται να έχουμε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και με τον σεβασμό του κάθε ανθρώπου. Το κόμμα είναι χώρος πολιτικού κοινωνικού διαλόγου. Και για να υπερασπιστείς την άποψή σου σηκώνεις τραπέζι στον αέρα.Το Κοινοβούλιο έχει τους δικούς του κανόνες. Είναι ναός της δημοκρατίας. Διέπεται από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τις οποίες πολλοί τις υπερβαίνουν, είπε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Ο βουλευτής που καθόταν ανάμεσα στον κύριο Πολάκη και στην κυρία Λινού ενώ συζητιόταν το νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας, μίλησε για «ατυχές περιστατικό το οποίο έληξε». Πρόσθεσε δε, ότι είναι «είναι αψύς ο χαρακτήρας του κυρίου Πολάκη και το συμβάν καταδίκασαν όλα τα μέλη της Επιτροπής αν και τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά».

«Νομίζω ότι ήταν ένα συμβάν το οποίο έληξε, αλλά μετά πήρε διαστάσεις τέτοιες που ουσιαστικά αποκόπηκε ο κύριος Πολάκης από την κοινοβουλευτική ομάδα», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνονβταν την ανάγκη «ευπρέπειας, καθωσπρεπισμού, κοινοβουλευτισμού, του σεβασμού προς όλες τις απόψεις, όλους τους ανθρώπους, όλους τους εργαζόμενους στη Βουλή των Ελλήνων και βεβαίως προς όλη την κοινωνία. Αλλά από εκεί και πέρα όμως, η ουσία είναι ότι αυτό έγινε μετά από μία καταγγελία».

«Αν αργότερα αποφασιστεί να ξαναεπιστρέψει ο κ. Πολάκης στην Κοινοβουλευτική ομάδα, θα τον υποδεχθώ με θερμή αγκαλιά», απάντησε ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος σε σχετικό ερώτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ