Γιατί ξεκίνησε "πόλεμος" μεταξύ Δήμου της Ηλείας και Πανεπιστημίου Πατρών

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται πλέον οι σχέσεις μεταξύ του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα με αφορμή το θέμα της κυριότητας της έκτασης όπου στεγάζονταν οι πανεπιστημιακές σχολές στην Αμαλιάδα, με εξώδικα να κατατίθενται και από τις δυο πλευρές και το δήμαρχο να ενημερώνει το Σώμα αναλυτικά για την υπόθεση αυτή κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει μέχρι και το κλείσιμο της πανεπιστημιακής σχολής, από το 2003 μέχρι και το 2021, ενώ στη συνέχεια ανάγνωσε όρο του συμβολαίου στον οποίο αναφέρεται πως αν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει η λειτουργία του πανεπιστημίου, τότε επιστρέφεται η κυριότητα των εκτάσεων στο δήμο.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αίτημα της ΔΥΠΑ πριν ελάχιστο διάστημα για στέγαση τμημάτων της μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου στον Πύργο, με την υπόθεση ωστόσο να μην προχωρά. Κατόπιν, με έγγραφο του δήμου τον περασμένο Απρίλιο είχε ζητηθεί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα η παραχώρηση των εκτάσεων του πανεπιστημίου για τη στέγαση υπηρεσιών του δήμου.

Παράλληλα, από εκείνη τη στιγμή και μετά είχε επαφές ακόμα και με το Υπουργείο από το οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι από τη στιγμή που έπαψε η λειτουργία του Πανεπιστημίου, οι χώροι ανήκουν στο δήμο και πως θα πρέπει να ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών για την άμεση παραχώρησή του. Η μη απάντηση σε προηγούμενα σχετικά έγγραφα, οδήγησε τον κ. Χριστοδουλόπουλο σε εκ νέου αποστολή σχετικού εγγράφου προς τον Πρύτανη, που του απάντησε πως θα πρέπει να κάνει αγωγή για να το πάρει πίσω.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Χριστοδουλόπουλος γνωστοποίησε στο Σώμα πως απεστάλη εξώδικο με το οποίο ζητά την εντός τριών ημερών παραλαβή όλων των αντικειμένων του Πανεπιστημίου Πατρών από τους χώρους, ειδάλλως θα καταγραφούν, θα συγκεντρωθούν και θα φυλαχθούν σε ειδικό χώρο μέχρι την παραλαβή τους. Το εξώδικο παρελήφθη την περασμένη Τετάρτη και φορτηγό βρέθηκε στους χώρους, με τέσσερις αντιδημάρχους να φτάνουν στο σημείο κατόπιν εντολής δημάρχου και να τους απαγορεύεται η είσοδός τους από ειδικούς φύλακες. «Εμείς δεν παραχωρούμε τίποτα από τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου», δήλωσε με έμφαση ο κ. Χριστοδουλόπουλος σημειώνοντας και το έγγραφο που έλαβαν για συζήτηση του ζητήματος. «Να διαπραγματευτούμε το δικό μας κτίριο; Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει συμφωνία. Μόλις περάσουν οι δυο μέρες, θα πάμε να αλλάξουμε κλειδαριές και θα παραλάβουμε το κτίριο», κατέληξε.

https://www.patrisnews.com/