H Πάτρα τίμησε τον βιρτουόζο του μπαγλαμά και γνήσιο ερμηνευτή του ρεμπέτικου τραγουδιού Κώστα Τσιατά (ΦΩΤΟ)

H Πάτρα το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουλίου τίμησε μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ τον βιρτουόζο του μπαγλαμά και γνήσιο ερμηνευτή του ρεμπέτικου τραγουδιού Κώστα Τσιατά.

Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων γέμισε από φίλους του ρεμπέτικου και ανθρώπους που έζησαν ξεχωριστές στιγμές μαζί με τον Κώστα Τσιατά στη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής του.

Στη συναυλία - αφιέρωμα που ήταν ένα μικρό δείγμα αναγνώρισης  του δήμου της Πάτρας και του Διεθνούς Φεστιβάλ στον λάτρη του ρεμπέτικου ακούστηκαν τραγούδια με τα οποία ο Κώστας Τσιατάς συνέδεσε την παρουσία του στο μουσικό γίγνεσθαι τη πόλης αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Οι μνήμες το βράδυ της Παρασευής ξύπνησαν και έφεραν στο προσκήνιο όλα όσα ανέδειξαν τον Κώστα Τσιατά  σε συνδετικό κρίκο  της Αχαϊκης  πρωτεύουσας  με το ρεμπέτικο, την αναβίωσή του,  τον μπαγλαμά και  την ερμηνεία παλιών λαϊκών τραγουδιών,.

Στη συναυλία πήρε μέρος δεκαμελής ορχήστρα στην οποία συμμετειχαν οι:  Βιβή Αποστολάτου – τραγούδι, Θεοδώρα Αθανασίου – κιθάρα-τραγούδι, Γιάννης Γερογιάννης – κλαρίνο-τζουράς-τραγούδι, Σωτήρης Παπατραγιάννης – μπαγλαμάς-τραγούδι, Άρης Σπηλιωτόπουλος – μπουζούκι-τραγούδι, Ανδρέας Γκολφινόπουλος – μπουζούκι-τραγούδι, Γιάννης Οικονόμου – βιολί, Γιάννης Αναγνωστόπουλος – κόντρα μπάσο, Νίκος Φορλίδας – κρουστά,Βασίλης Ζωϊτόπουλος – ακορντεόν (επιμέλεια προγράμματος-ενορχήστρωση).

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ο οποίος έδωσε στη σύζυγο του αείμνηστου ρεμπέτη Έφη Τσιατά, αναμνηστική πλάκα. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής αναφέρθηκε στο διήμερο αφιέρωμα στους ρεμπέτες Κώστα Τσιατά και Μπάμπη Γκολέ που διοργανώνει ο δήμος σε ένδειξη τιμής για την ποσφορά τους στο τραγούδι και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Ο γνωστός μελετητής του Ρεμπέτικου τραγουδιού και ραδιοφωνικός παραγωγός Άρης Μιλίωνης εισαγωγικά αναφέρθηκε σε βιογραφικά στοιχεία του Κώστα Τσιατά ενώ η κόρη του Κώστα Τσιατά Ιωάννα - Μαρία Τσιατά, ευχαρίστησε το δήμο της Πάτρας και την ομάδα παραγωγής “Δράσεις έκφρασης”.

Στην αφήγηση ήταν η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου. Στη διάρκεια της συναυλίας από την οθόνη που υπήρχε στη σκηνή περνούσε ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από στιγμές του Κώστα Τσιατά.

Ο Στέφανος Οικονόμου με τον οποίο ο βιρτουόζος του μπαγλαμά Κώστας Τσιατάς είχε πολύχρονη συνεργασία στο “Χάραμα” της Πάτρας, αναφέρθηκε και περιέγραψε σημαντικές στιγμές από τις εμφανίσεις του εκεί.

Την συναυλία παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος έργων Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Παναγιώτης Μελάς, η βουλεύτρια Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σία Αναγνωστοπούλου, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Συνέχεια σήμερα με το αφιέρωμα στο Μπάμπη Γκολέ

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου με την πραγματοποίηση στις 9.30 το βράδυ στο χώρο των “Παλαιών Σφαγείων” συναυλίας  για το μεγάλο πατρινό ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ.

Στη συναυλία  συμμετέχει εξαμελές μουσικό σχήμα που απαρτίζεται από τους Γιώργο Γκριζιώτη –  τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι, Σπύρο Δελέγκο – κιθάρα, τραγούδι,  Ανδρέα Σταματόπουλο – ακορντεόν, τραγούδι, Δημήτρης Σαρρή – μπαγλαμά, τραγούδι,  Ανδριάνα Τσαγκάρη – τραγούδι,  Σενίχ Ούνδεγερ – βιολί.

Η μουσική επιμέλεια ανήκει στους Σπύρο Δελέγκο και Γιώργο Γκριζιώτη.

Γενική είσοδος 10ευρώ. Φοιτητικά – ΑΜΕΑ – Ανέργων 7ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων www.ticketservices.gr

Δισκοπωλείο JOE RECORDS – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ