Πάτρα: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο

Με αισθήματα οδύνης η δημοσιογραφική οικογένεια της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ κατευοδώνουν στην τελευταία του κατοικία τον εκλεκτό, αγαπητό συνάδελφο, μάχιμο επί σειράν ετών ρεπόρτερ στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο.

Ο εκλιπών ήταν από τους δημοσιογράφους που πάσχιζε καθημερινά σε 24ωρη βάση για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Είχε γόνιμη και εποικοδομητική θητεία τόσο στην ΕΡΤ ως ανταποκριτής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, όσο και στο δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη, ως ανταποκριτής στο «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ».

Ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία από την ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε οικονομικές επιστήμες. Αργότερα ήρθε στην Πάτρα και στελέχωσε το νεοσύστατο τότε (δεκαετία 1980 – 1990) στούντιο της τηλεόρασης της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα εργάστηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό  Πατρών της ΕΡΑ.

Ο εκλιπών υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός από τους συναδέλφους του με ενεργή παρουσία στις εκδηλώσεις της ΕΣΗΕΠΗΝ. Οι συνάδελφοί του τον είχαν τιμήσει με την ψήφο τους και τον είχαν αναδείξει παλαιότερα ως μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ.

Ως μαχόμενος δημοσιογράφος, ο αξιαγάπητος συνάδελφος, ζούσε κυριολεκτικά με την αγωνία να μεταδώσει την είδηση και να περιγράψει τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα βίωνε. Γι’ αυτό «Έφυγε» όρθιος στις επάλξεις το βράδυ της Παρασκευής , αφού είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους συναδέλφους του λίγες ώρες νωρίτερα για να μάθει αν συμβαίνει κάτι.

Ο Τάκης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και τους αθλητικούς χώρους, καθώς υπήρξε αθλητής στίβου, δρομέας μεγάλων αποστάσεων, πρωταθλητής,της Παναχαϊκής. Αιωνία  του η μνήμη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Τάκη Θεοδωρακόπουλο με ένα συγκινητικό μήνυμα, στο οποίο αναφέρει:

Ένας καλός φίλος, ένας σπάνιος άνθρωπος, συμπατριώτης αγαπητός, έφυγε από κοντά μας.

Ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος, με την ακεραιότητα και το πάθος του για την αλήθεια, στάθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, ως γνήσιος υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
Η συνέπειά του στις δημοκρατικές αξίες και στον τρόπο με το οποίο υπηρετούσε την αντικειμενική ενημέρωση, η εντιμότητα και το ήθος του, χαρακτήριζαν τη συνολική του πορεία.
Φίλε Τάκη, καλό ταξίδι. Οι αξίες που υπηρέτησες με τόση αφοσίωση θα συνεχίσουν να ζουν μέσα από όλους εμάς που σε περιβάλλαμε με την εκτίμηση και την αγάπη μας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον πρόωρο χαμό του δημοσιογράφου Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου.

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Αποχαιρετούμε τον φίλο Τάκη Θεοδωρακόπουλο, τον δημοσιογράφο που υπηρέτησε με ήθος, πάθος και εντιμότητα την ενημέρωση, σεβόμενος πάντα τη δεοντολογία.

Ο Τάκης ήταν παρών στις κοινωνικές διεκδικήσεις και αναδείκνυε ζητήματα της περιοχής προσεγγίζοντάς τα με υψηλό επίπεδο προβληματισμού και με την πρόθεση να υπάρξουν εξελίξεις για την προκοπή του τόπου μας.

Αφήνει πίσω του ισχυρό αποτύπωμα ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του καθώς και στο δημοσιογραφικό κόσμο της πόλης».

Ο επικεφαλής Κώστας Σβόλης, η δημοτική μας ομάδα και σύσσωμη η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια του Τάκη Θεοδωρακόπουλου, ενός πολύπειρου δημοσιογράφου, ενός δημοκρατικού ανθρώπου κι ενός δραστήριου συμπολίτη, ο οποίος παρακολουθούσε τις δράσεις μας και την προσπάθειά μας για μια καλύτερη Πάτρα, με τον οποίον είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε συχνά απόψεις και να ακούμε πολύ σοβαρά την κριτική του, τις προτάσεις και τις ιδέες του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Ο Τάκης Πετρόπουλος για τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο
Η αθλητική κοινότητα της πόλης μας αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον
ανιδιοτελή λάτρη του αθλητισμού Τάκη θεοδωρακόπουλο, που έφυγε
από κοντά μας πρόωρα. Αθλητής στίβου, δρομέας μεσαίων και μεγάλων
αποστάσεων είναι ένας από τους εκπροσώπους της χρυσής εποχής των
πατρινών δρομέων, που άφησε το δικό του αποτύπωμα. Ο Τάκης με τον
οποίο είχα την τιμή να με συνδέει φιλία από τα φοιτητικά μας χρόνια
υπηρέτησε έντιμα τον αθλητισμό και ως δημοσιογράφος, τομέας στον
οποίο διέπρεψε. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια
του, τους οικείους του, τους συναδέλφους του και όλους όσους πενθούν
για τον πρόωρο χαμό του.

 Η Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο, συμπολίτη  και εξαίρετο δημοσιογράφο, πρωταγωνιστή στην κάλυψη των γεγονότων της δολοφονίας του  συναδέλφου Νίκου Τεμπονέρα.  

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πάτρα: Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρακόπουλος