Μπάλος: Τοποθετείται η πλωτή εξέδρα μετά τον σάλο από τις εικόνες με τους τουρίστες να αποβιβάζονται από τα σκάφη με το νερό μέχρι το λαιμό

Τί δήλωσε ο δήμαρχος Κισσάμου Χανίων

Τοποθετείται σήμερα Σάββατο (13.7.24) η πλωτή εξέδρα στον Μπάλο μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις εικόνες με τους τουρίστες να αποβιβάζονται από τα πλοιάρια που τους πηγαίνουν στην παραλία και να βρίσκονται στο νερό μέχρι τον λαιμό.

«Ήταν θέμα ημερών να γίνει γίνει η εξέδρα. Όπως σας ανέφερα χθες έτσι κι έγινε. Σήμερα έχει ήδη τοποθετηθεί η πλωτή εξέδρα και ο Μπάλος είναι άξιος να συζητιέται μόνο με θετικό πρόσημο», δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Κισσάμου Χανίων, Γιώργος Μυλωνάκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ελήφθη υπουργική απόφαση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία. 

Το θέμα ανέδειξαν κρητικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν μάλιστα και δηλώσεις τουριστών οι οποίοι περιέγραφαν απίστευτες σκηνές που επικρατούσαν κατά την αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800 – 900 επιβατών στο Μπάλο.

«Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

 

ΠΗΓΗ