Καύσωνας: SOS για τα γαϊδουράκια και τις συνθήκες διαβίωσής τους

«Ας δείξουμε πολιτισμό»

Την ώρα που ο υδράργυρος «χτυπά» κόκκινο και οι συνθήκες καύσωνα αναμένεται να κρατήσουν ακόμα για μέρες, οι φιλοζωικές οργανώσεις κρούουν «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές για τα ιπποειδή εργασίας που βασανίζονται μέσα στη ζέστη, με πολλά να μην αντέχουν τις άθλιες συνθήκες.

Για τον λόγο αυτό η «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» ζητά με επιστολή της στο αρμόδιο υπουργείο να εκδοθεί ΚΥΑ, ώστε να προστατευτούν ζώα, όπως τα γαϊδουράκια, που σε πολλά νησιά χρησιμοποιούνται είτε ως τουριστικές ατραξιόν, είτε ως μέσα μεταφοράς, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μην αντέχουν και να καταρρέουν στους δρόμους, μέσα στον ήλιο.

Ακολουθεί το αίτημα της «Νέμεσις» προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα:

«Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Αφού σας ευχηθούμε καλή δύναμη στα νέα σας καθήκοντα σας απευθύνουμε κατεπείγον αίτημα, ζητώντας σας να επιληφθείτε άμεσα και εσείς ο ίδιος της έκδοσης από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, εγκύκλιου ή οδηγίας ή ΥΑ κλπ. για πλήρη απαγόρευση από σήμερα έως και τις 20 Ιουλίου, που ανακοινώθηκε επίσημο έκτακτο δελτίο καιρού για συνεχή καύσωνα έως και 43 βαθμούς, απαγόρευσης σε όλη τη χώρα της κυκλοφορίας όλων των ιπποειδών εργασίας, όπως για παράδειγμα ζώα που σύρουν άμαξες ,που μεταφέρουν τουρίστες ή διάφορα υλικά και αντικείμενα.

Ζητάμε καθολική απαγόρευση ανεξαρτήτως των τοπικών θερμοκρασιών που μπορεί να είναι λίγες μονάδες παρακάτω.

Ας δείξουμε πολιτισμό και ενσυναίσθηση γι’ αυτά τα πλάσματα που τα έχουμε μεταβάλλει σε σύγχρονους σκλάβους.

Σας ευχαριστούμε κ αναμένουμε με αγωνία τη θετική σας ανταπόκριση».

 

ΠΗΓΗ