BB cream nails: Η τάση που θέλει τα νύχια λαμπερά και φυσικά

Όπως στα καλλυντικά και το μακιγιάζ υπάρχουν οι BB creams, έτσι και στις τάσεις των νυχιών πλέον υπάρχουν τα “BB cream nails”, που κάνουν θραύση στο TikTok και το Instagram.

Το καναδικό brand με προϊόντα νυχιών, Gelcare, ήταν αυτό που επινόησε πρώτο τα “BB cream nails” για να περιγράψει τα βερνίκια Rose BB Cream και Lavender BB cream από τη συλλογή του, ενώ πλέον είναι από τα κορυφαία nail trends για το φετινό καλοκαίρι -και όχι μόνο!

Τι είναι τα “BB cream nails”

Τα “BB cream nails” είναι εμπνευσμένα από τις γνωστές σε όλες τις γυναίκες BB creams (Blemish Balm creams), που αποτελούν ένα υβριδικό καλλυντικό, το οποίο λειτουργεί ως προϊόν περιποίησης και μακιγιάζ. Οι BB creams είναι primer, προϊόν βάσης -όταν δε θέλετε να εφαρμόσετε foundation- κι ενυδατική κρέμα με χρώμα μαζί χαρίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Τα “BB cream nails”, λοιπόν, ακολουθούν αυτήν τη φιλοσοφία και προσφέρουν ένα natural και μίνιμαλ μανικιούρ, που κάνει τα νύχια να δείχνουν λαμπερά, περιποιημένα και υγιή με μια διακριτική υποψία χρώματος. Είναι ιδανικά για εσάς που θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το gel, ενώ μπορούν να αποτελέσουν ακόμη και το νυφικό σας μανικιούρ, καθώς είναι ιδιαίτερα κομψά. Επίσης, ταιριάζουν με κάθε σχήμα και μέγεθος νυχιών, αλλά και με κάθε outfit.

Σύμφωνα με την πρέσβειρα της ORLY στο Ηνωμένο Βασίλειο, Lou Stokes, τα BB cream βερνίκια νυχιών έχουν nude τόνους που προσφέρουν ένα λαμπερό αποτέλεσμα στο μανικιούρ και είναι κάτι σαν στιγμιαίο φίλτρο του Instagram για τα νύχια. Η nail artist Mateja Novaković συμφωνεί λέγοντας: «Είναι σαν να βάζετε μια λεπτή στρώση nude χρώματος πάνω στα νύχια, η οποία καμουφλάρει όλες τις ατέλειες και τα κάνει να φαίνονται υγιή και περιποιημένα.» προσθέτοντας ότι αρχικά τα “BB cream nails” επιτυγχάνονταν με διάφανους μπεζ τόνους κι ένα λαμπερό top coat από πάνω, ενώ πλέον χρησιμοποιούνται και άλλες αποχρώσεις, όπως λιλά, λευκό, ψυχρό ροζ και ροδακινί.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλώς base coats αντί για βερνίκια νυχιών, για να χαρίσετε μια απαλή, ρόδινη λάμψη στα νύχια σας -όπως και όταν φοράτε μόνο τη BB cream σας και τίποτα άλλο για να βγείτε έξω.

Πώς θα τα πετύχετε στο σπίτι

Η προετοιμασία είναι το παν αν θέλετε να πετύχετε τα τέλεια “BB cream nails”. Λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε το μήκος και το σχήμα που θέλετε κι εφαρμόστε ένα έλαιο για τα πετσάκια. Στη συνέχεια, σπρώξτε τα με ένα ειδικό ξυλάκι πολύ απαλά, για να μην τραυματιστείτε -εάν το κάνετε αυτό συχνά, τα πετσάκια σας θα «μάθουν» να μένουν στη θέση τους και να μη μεγαλώνουν παραπάνω από το κανονικό βάζοντάς σας σε πειρασμό να τα τραβήξετε, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ξεκινήστε απλώνοντας μία στρώση από ένα διάφανο base coat και μόλις στεγνώσει, εφαρμόστε μία στρώση από το BB cream βερνίκι νυχιών σας. Μόλις στεγνώσει, ολοκληρώστε το μανικιούρ σας με ένα λαμπερό top coat, για να χαρίσετε λάμψη στα νύχια. Σχετικά με τις αποχρώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να πάτε με ένα διάφανο ροζ βερνίκι νυχιών που ταιριάζει σε κάθε τόνο δέρματος ή με ένα γαλακτερό λευκό.

https://www.vita.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ