Λέκκας για σεισμό στην Κυλλήνη: Σεισμός στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Ηλεία.

Ειδικότερα, η σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε κοντά στην Κυλλήνη και την Ανδραβίδα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα και με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα, δυτικά, βορειοδυτικά από την Γαστούνη της Ηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο δεύτερος σεισμός που συνέβη στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο, αφού, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ευθύμης Λέκκας: Σεισμός στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας

Για έναν σεισμό που εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας, που ξεκίνησε από το Σάββατο 6 Ιουλίου, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ, έκανε λόγο μιλώντας στο PatrisNews ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, αναφερόμενος στον σεισμό των 4,7 βαθμών τις κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου και ώρα 17.41, κοντά στο Βαρθολομιό.

Ο κ. Λέκκας τόνισε επίσης πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως δεν είναι πιθανό να σημειωθεί στην περιοχή της Ηλείας κάποιος μεγαλύτερος σεισμός.

patrisnews.com