Η αποτρίχωση με laser έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για όλες εκείνες που επιθυμούν μακροχρόνια λύση στην απομάκρυνση της τριχοφυίας

Η αποτρίχωση με laser έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για όλες εκείνες που επιθυμούν μακροχρόνια λύση στην απομάκρυνση της τριχοφυίας.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι νέες γενιές laser προσφέρουν ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις για όλους, ανεξαρτήτως του τύπου ή του χρώματος της επιδερμίδας και της τρίχας. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με laser;

Η αποτρίχωση με laser λειτουργεί μέσω της εκπομπής δέσμης φωτός που στοχεύει στη μελανίνη της τρίχας. Το φως μετατρέπεται σε θερμότητα καθώς διαπερνά την τρίχα. Η θερμότητα καταστρέφει τον αγγειοδιαστολέα της, εμποδίζοντας ή καθυστερώντας την μελλοντική ανάπτυξή της.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για αποτρίχωση με laser;

Οι περισσότεροι μπορούν να κάνουν αποτρίχωση με laser, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου έχουμε δερματικές παθήσεις ή λοίμωξη, εγκυμοσύνη, διανύουμε την περίοδο θηλασμού, ή λαμβάνουμε ορισμένα φάρμακα που κάνουν το δέρμα φωτοευαίσθητο.

Διαδικασία αποτρίχωσης με laser

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας αποτρίχωσης με laser, ο ειδικός θα καλύψει τα μάτια σας, θα καθαρίσει την επίμαχη περιοχή και θα προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της συσκευής στον τύπο και το χρώμα της επιδερμίδας σας. Στη συνέχεια θα εφαρμόσει το laser μεθοδικά πάνω στο δέρμα σας.

Πονάει η αποτρίχωση με laser; Χρειάζομαι κρέμα αναισθησίας;

Η αποτρίχωση με laser δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Η ενόχληση είναι πιο έντονη στις αρχικές 1-2 συνεδρίες και σταδιακά υποχωρεί. Αν το θεωρείτε απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα αναισθησίας, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Πόσες συνεδρίες θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας και του δέρματος, κληρονομικούς παράγοντες αλλά και ορμονικά αίτια.

Είναι η αποτρίχωση με laser μόνιμη;

Η αποτρίχωση με laser μπορεί να προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα σε κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Οι παράγοντες όπως ο μεταβολισμός, η ορμονική προδιάθεση και ο τύπος της τρίχας επηρεάζουν την επιτυχία της αποτρίχωσης.

Πόσο κοστίζει η αποτρίχωση με laser;

Το κόστος της αποτρίχωσης με laser ποικίλει ανάλογα με την έκταση της περιοχής. Επίσης οι τιμές μπορούν να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το κάθε ινστιτούτο.

https://www.instyle.gr/