Έκθεση Μαριονέτας στο Πολύεδρο

Έκθεση Μαριονέτας με έργα του Κώστα Σαλπιστή εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ στο Πολύεδρο. Είναι η πρώτη έκθεση του πατρινού δημιουργού, με μοναδικά έργα φτιαγμένα με μεράκι και έμπνευση.

Θα παρουσιαστούν περίπου 35 μαριονέτες και ένα κουκλοθέατρο, όλα κατασκευασμένα από ξύλο, ένα υλικό από ζωντανό οργανισμό. Παράλληλα θα εκτίθεται ο πάγκος εργασίας του καλλιτέχνη, με τα υλικά και τα εργαλεία της δουλειάς του.  Μπαλαρίνες, στρατιωτάκια, ξωτικά, ζώα και παραμυθένιες φιγούρες, που σαγηνεύουν μικρούς και μεγάλους, θα κρέμονται από νήματα, θα βρίσκονται καθισμένες σε πάγκους ή στο πάτωμα. Μια εγκατάσταση που παραπέμπει στην παιδική ηλικία και στα παραμύθια, αφυπνίζοντας αναμνήσεις των τρυφερών παιδικών μας χρόνων. 

     Η έκθεση οργανώνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αφήγησης «Τα Παραμύθια της Νερομάνας» και θα διαρκέσει μέχρι αρχές Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της  θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράσταση κουκλοθεάτρου, στο Πολύεδρο και σε μέρη που θα γίνονται αφηγήσεις, όπως στην Κρήνη και στο Καστρίτσι.

     Ο Κώστας Σαλπιστής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970 και μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του Γεώργιο Σαλπιστή από 8 ετών. Με 40 χρόνια εμπειρίας έχει συμβάλει σε εγκαταστάσεις στο Παλαιό Νοσοκομείο στην περιοχή του κάστρου Πατρών, στη βίλα Κόλλα του ΑΤΕΙ Πάτρας, στην παλαιά Νομαρχία Πατρών και πολλά άλλα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα αλλά και στις γύρω περιοχές.  Στην πορεία ασχολήθηκε με καλλιτεχνικές κατασκευές που τον οδήγησαν στη δημιουργία χειροποίητης μαριονέτας που μέχρι και σήμερα αποτελεί την καθημερινή του απασχόληση στο εργαστήριο του που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Πράτσικα.