Επιστολή Τουλγαρίδη σε Λιβάνιο για άμεση επιχορήγηση των κοινωνικών δομών και των ΚΔΑΠ

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, απέστειλε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ζητώντας «μόνιμες προσλήψεις και άμεση επιχορήγηση των δομών του Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π)  και ιδιαίτερα των ΚΔΑΠ».

Στην επιστολή του ο κ. Τουλγαρίδης, αναφέρει τα εξής:

«Επανερχόμαστε στο αίτημά μας, για επιχορήγησή μας, που σας κοινοποιήσαμε με το υπ. αριθμ. 9114/18-12-2023 έγγραφό μας, αφού μέχρι τώρα δεν εισακουστήκαμε. 

Η κατάσταση στους Δήμους, στο Δήμο μας και κατ΄ επέκταση και στον Κ.Ο.ΔΗ.Π (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων) είναι εκρηκτική λόγω της έλλειψης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης.  Το γεγονός αυτό επιτείνεται από τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων μας, των οποίων οι θέσεις μένουν ακάλυπτες. Συνέπεια αυτών είναι οι κοινωνικές δομές, όπως είναι τα ΚΔΑΠ, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠΑμεΑ ,τα ΚΑΠΗ και άλλες δομές μας, να δυσκολεύονται να λειτουργήσουν, με κίνδυνο να κλείσουν. 

Για χρόνια οι Δήμοι και οι Δημοτικές δομές έχουν μείνει «αβοήθητες» από την επίσημη πολιτεία, μη λαμβάνοντας την θεσμοθετημένη επιχορήγησή τους, πολιτική που οδηγεί στη συρρίκνωσή τους ή το κλείσιμό τους από τη μία, και από την άλλη, στην ανάπτυξη των αντίστοιχων ιδιωτικών δομών, που επεκτείνονται. Έτσι οι δημότες μας που δεν έχουν την οικονομική άνεση, στερούνται των δημόσιων, δημοτικών δομών και των δωρεάν κοινωνικών και λοιπών υπηρεσιών.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη  πολιτική και  αιτούμαστε την επείγουσα ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συγκεκριμένα:

  • Την άρση της απαγόρευσης των μόνιμων προσλήψεων στους Δήμους και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. 
  • Μόνιμες μαζικές προσλήψεις άμεσα στους Δήμους για να λειτουργήσουν τις δομές και τις υπηρεσίες τους ιδιαίτερα τις κοινωνικές.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι μέσω των προγραμμάτων, που στηρίζουν τόσα χρόνια της κοινωνικές δομές των Δήμων και όλων των υπηρεσιών.
  • Να μην κλείσουν οι δομές των Δήμων, αλλά να ενισχυθούν με την αναγκαία χρηματοδότηση και το απαραίτητο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ανεξάρτητα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, με μόνιμη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην κατεύθυνση της ανάπτυξής τους και όχι στην απόδοσή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.  

Αν στις προθέσεις σας είναι η συνέχιση της λειτουργίας των δομών μας, τότε θα ανταποκριθείτε πιστεύουμε στα αιτήματά μας». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ