«Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες», στα Παλαιά Σφαγεία

Από τη θεατρική ομάδα «Θεωρικόν»

Η ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που τελεί υπο την Αιγίδα του Διεθνούς φεστιβάλ της Πάτρας, συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου στα Παλαιά Σφαγεία με την παρουσίαση από τη θεατρική ομάδα «Θεωρικόν» της  εξαιρετικής κωμωδίας του Ντάριο Φο «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες».

Πρόκειται για μία παράσταση με έντονη πολιτική ,κοινωνική και ιδεολογική σάτιρα γραμμένη έτσι όπως μόνο ο Ντάριο Φο γνώριζε να προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ντάριο Φο έπαιξε σε αυτό το έργο γεγονός που δείχνει τη σπουδαιότητα του κειμένου. Ένα κείμενο μέσα από το οποίο ο συγγραφέας με εξαιρετικό τρόπο δίνει στο θεατή τη δυνατότητα να αντιληφθεί την πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα που ζει και σήμερα.

Επί  σκηνής θα «παρελάσουν» αρχιμαφιόζοι αστυνομικοί  και ανακριτές που πουλάνε τρέλα, ένας τρελογιατρός  που χρίζει ψυχιατρικής ανάλυσης. Μαζί τους ο Αντώνιο, νοσοκόμος που νομίζει ότι είναι ο Ανιέλι και ο Ανιέλι που θεωρεί πως είναι ο Αντώνιο, η γυναίκα τους Ρόζα η οποία θα τα «παίξει» και η Λουτσία που θα το… αντέξει.

Παίζουν οι ηθοποιοί (κατά σειρά εμφάνισης), Ανδριάννα Παπανδρέου, Χρήστος Γιαχαλής, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Τάκης Τόγιας και Δημήτρης Μπάντιος.

Η είσοδος στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι ελεύθερη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ