Πάνω από 12.000 κεραυνοί σε όλη τη χώρα - Καταιγίδες μαζί με πυρκαγιές στην Αττική

Πάνω από 12.000 κεραυνοί είχαν πέσει σε όλη την επικράτεια μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με το δίκτυο ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων Zeus του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για μία κακοκαιρία εξπρές, το βασικό χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η έντονη κεραυνική δραστηριότητα, είχαν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας. Χθες, η κακοκαιρία εστιάστηκε στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι κάτοικοι κάποιων περιοχών άρχισαν να λαμβάνουν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Σήμερα ήρθε η σειρά της Αττικής με το 112, που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών λίγα λεπτά μετά τις 12.00.

Από εκείνη την ώρα κι έπειτα, η μία περιοχή μετά την άλλη στα βορειοανατολικά προάστια άρχισε να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι:

-Διόνυσος
-Καπανδρίτι
-Βαρυμπόμπη
-Εκάλη
-Τατόι
-Σπάτα
-Παλήνη
-Ιπποκράτειος Πολιετία
-Αγιος Στέφανος

Την ίδια ώρα, έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονταν και στη Θέρμη της Λέσβου αλλά και στη Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Στυλίδα, Αράχωβα, Τανάγρα, Λαμία, Λιβαδειά, Παρνασσός).

Τα 112 για καταιγίδες και οι προειδοποιήσεις για κεραυνική δραστηριότητα μέσα στο καλοκαίρι δεν είναι κάτι με το οποίο είναι εξοικειωμένοι οι Ελληνες – και ειδικά οι Αθηναίοι.

Πηγή: kathimerini.gr