"Νέο συστατικό στο μίγμα της αναποτελεσματικής δημοτικής αρχής: κόμπλεξ"

σπιράλ: Τώρα εξηγούνται όλα!

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ αναφέρει:

Τώρα εξηγούνται όλα: Η πρόσφατη απόπειρα αποβολής του Πέτρου Ψωμά από το δημοτικό συμβούλιο, οι επανειλημμένες προσπάθειες απαξίωσης του σπιράλ, η ρητορική μίσους απέναντι σε προτάσεις, τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης. Είχαμε εντελώς υποτιμήσει το «κρυμμένο» συστατικό του μίγματος της αναποτελεσματικής δημοτικής αρχής. Γνωρίζαμε την ανικανότητα, την αδιαφορία και την αλαζονεία. Αγνοούσαμε το κόμπλεξ.

Με διαρροές στα ΜΜΕ και ανορθόγραφες αναρτήσεις εκνευρισμού στα κοινωνικά δίκτυα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού ανακοινώνει την δημιουργία Έκθεσης Ολυμπιακών Ενθυμημάτων, την ώρα που στην Πάτρα λειτουργεί ήδη η πιο πλήρης «Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας» που διοργανώθηκε ποτέ. Μόνο που διοργανωτής της είναι το σπιράλ. Και έτσι ο δήμαρχος -που στο δημοτικό συμβούλιο καλεί, υποκριτικά, τις παρατάξεις να συνεργαστούν- αποδέχεται την εισήγηση και αποφασίζει να λειτουργήσει «ανταγωνιστικά»!

Τι θα κάναμε στη θέση του; Θα συνεργαζόμασταν με αυτόν που προηγήθηκε. Θα προσφερόμασταν να εμπλουτίσουμε την έκθεση. Τουλάχιστον θα την θέταμε υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων. Για να ισχυροποιηθεί και να λειτουργήσει ακόμα περισσότερο προς όφελος  των δημοτών και των επισκεπτών, προς όφελος της πόλης, του κύρους και της ιστορίας της.

Τι έκανε η δημοτική αρχή; Δεν παρέστη καν στα εγκαίνια μας –ούτε καν απάντησαν στις ονομαστικές προσκλήσεις Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού! Δεν επισκέφτηκαν ποτέ την έκθεση, παρά τα συνεχή καλέσματα. Παράλληλα επιχείρησαν να υποτιμήσουν την αξία της. Μόνο που στις 40 πρώτες μέρες λειτουργίας, η υψηλή αξία της αναδείχθηκε με όλους τους τρόπους: αδρή επισκεψιμότητα, καθημερινές ξεναγήσεις σχολείων, ομάδων και συλλόγων, προσέλευση υψηλών επισκεπτών από όλους τους χώρους, αφίξεις εκλεκτών προσκεκλημένων εκτός Πατρών, διθυραμβικά σχόλια, έπαινοι ακόμα κι από «αυστηρά χείλη», προσθήκη νέων εκθεμάτων κατόπιν δωρεών, πανελλαδική προβολή κ.α.

Η έκθεση του σπιράλ τιτλοφορείται «Η Φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού, στην Πάτρα του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα», γιορτάζει την επιστροφή της λαμπαδηδρομίας στην Πάτρα (μετά την 7ετή παύση, ελέω Πελετίδη) και τιμά τις Ολυμπιακές Αξίες που η παράταξή μας ασπάζεται. Ο δήμαρχος πως άραγε θα εγκαινιάσει τη «δική του» έκθεση; Να υποθέσουμε πως θα διαβάσει ξανά τις copy-paste δηλώσεις που έκανε σε κάθε διέλευση της δάδας από την Πάτρα; Του θυμίζουμε αντιπροσωπευτικά του λόγια:

«Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός θεσμός έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα από όσους εξυπηρετούν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα… Oι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μετατραπεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα, οικονομική και πολιτική επένδυση για τους διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους… Η κυριαρχία των πολυεθνικών δίνει σήμερα το στίγμα της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού… Τον αθλητισμό τον έχουν αλώσει τα διεθνικά μονοπώλια… Ο θάνατός σου η ζωή μου κυριαρχεί, συνδέοντας τη διάκριση με το κέρδος… Οι αθλητές μετατρέπονται σε εργαλεία αναλώσιμα που κινούν τη βιομηχανία θεάματος… Κερδισμένοι από τους Αγώνες είναι οι πολυεθνικές και κάθε λογής μεγαλέμποροι ιδεών και πραγμάτων, οι αεριτζήδες και όχι οι λαοί…».

Μεγάλη σύγχυση, τεράστιο κόμπλεξ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ