Kριτική Σαμαρά για την κυβερνητική πολιτική - Όσα δήλωσε ο Κ. Καραμανλής

Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο, παραβρέθηκαν απόψε οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. 

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κινήθηκε στις γνωστές θέσεις του πρώην πρωθυπουργού που άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για την οικονομική, κοινωνική και εθνική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ξαναδιαβάσουν τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι πολίτες στις εκλογές και όπως ανέφερε, το μήνυμα δεν ήταν η επιτάχυνση της πολιτικής, αλλά η αλλαγή της πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική και στη στρατηγική των ανοιγμάτων της Νέας Δημοκρατίας σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, αλλά και σε επιλογές όπως ο νόμος για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και σε επιλογές επίσης στελέχωσης της κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, την ώρα που, όπως υποστήριξε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται σε απαξίωση.

Δεν έλειψε από τον κ. Σαμαρά η κριτική και στην ευρωπαϊκή ηγεσία στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, «η Ευρώπη και η ηγεσία της θα πρέπει να αρθούν επιτέλους στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να αποφασίσουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ευρωπαϊκή οικογένεια».

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, όπως και το χθεσινό των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία,  ήρθαν να επιβεβαιώσουν με ηχηρό τρόπο αυτό που γνωρίζουμε και βιώνουμε όλοι εδώ και χρόνια. Η Ευρώπη, στην οποία πιστέψαμε και για την οποία αγωνιστήκαμε για δεκαετίες, διολισθαίνει σε βαθιά κρίση».

ertnews.gr