Φορολογικές δηλώσεις: Αύριο η οριστική υποβολή τους – Ποια στοιχεία πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Τελευταία ευκαιρία των φορολογούμενων είναι η σημερινή ημέρα καθώς από αύριο (2.7.2024) οριστικοποιούνται οι αυτόματες φορολογικές δηλώσεις από την ΑΑΔΕ.

Μετά και από την αυριανή ημερομηνία, οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν δυνατότητα να αλλάξουν στοιχεία στην αρχική τους δήλωση, παρά μόνο να υποβάλλουν τροποποιητική φορολογική δήλωση έως τις 26 Ιουλίου στην ΑΑΔΕ.

Για να αποφύγουν την διαδικασία, οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να είναι προσεκτικοί στις αρχικές τους δηλώσεις, δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα σε βεβαιώσεις αποδοχών, οικογενειακή κατάσταση, τεκμήρια, αποδείξεις, φιλοξενία και ΙΒΑΝ.

Όπως αναφέρει και η ΕΡΤ, για τη διαδικασία των αυτόματων δηλώσεων ενημερώθηκαν ιδιαιτέρως από την ΑΑΔΕ 3.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση. Οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον 8.000 φορολογούμενοι -που με βάση μεταγενέστερες δικές τους ενέργειες ή νεότερα στοιχεία που εστάλησαν για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση- πρέπει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Η ΑΑΔΕ έχει ενημερώσει σχετικά με μηνύματα που έχει απευθύνει τις προηγούμενες ημέρες.