Ιταλία: Οι τουρίστες φτάνουν ξανά στο Κάπρι - Επιλύθηκαν τα προβλήματα με την υδροδότηση

Οι αρχές στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Κάπρι στην Ιταλία, ήραν την απαγόρευση στην προσέλευση τουριστών ύστερα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σύστημα υδροδότησης.

Το όμορφο νησί του Κάπρι, στον κόλπο της Νάπολης, έζησε δύσκολες ώρες αυτή την εβδομάδα ύστερα από τεχνική βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού. Αποτέλεσμα είχε να διακοπεί η διανομή νερού σε μεγάλο μέρος του νησιού και ο δήμαρχος να κηρύξει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για υγειονομικούς λόγους και να εμποδίσει την προσέλευση τουριστών στο νησί, το οποίο προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο λιμάνι της Νάπολης.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, η βλάβη ήδη αποκαταστάθηκε από την Πέμπτη, όμως χρειάστηκε αρκετός καιρός ώστε η κατάσταση να επανέλθει στην κανονικότητα, όπως και έγινε χθες το απόγευμα, όταν ο δήμαρχος αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης και έτσι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σταδιακά.

Aντιμέτωπη με προβλήματα λειψυδρίας και η Σικελία

Το πρόβλημα νερό και υποδομές αφορά και την όμορφη Σικελία, όπου οι ελάχιστες βροχοπτώσεις και οι υποδομές φέτος δεν γέμισαν τις δεξαμενές του νησιού, κάτι που προστίθεται σε ένα δίκτυο ύδρευσης που τελεί υπό πολύ κακή κατάσταση, κάτι που αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα για το νησί. Για να σας δώσω μια εικόνα, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής, στη Σικελία το 2022 χάθηκε το 51,6% του νερού στην φάση παροχής του, ίσο με όγκο σχεδόν 340 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.
Αποτέλεσμα έχει το νερό να λιγοστεύει κυρίως στη νότια επαρχία του Αγκριτζέντο, με βυτιοφόρα να εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές για να βοηθήσουν τους κατοίκους, ενώ οι ξενοδόχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τουριστική περίοδο εφόσον βραχυπρόθεσμες λύσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν.

ertnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ