Άμεσα έκτακτο συνέδριο

της Αγγέλας Τριανταφύλλου, πρώην μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ


Σκέψεις μου:
1).Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που κινείται στην Κεντροαριστερά.
Ο Σύριζα και οι παραφυαδες του κινούνται στη Ριζοσπαστική Αριστερά κατά δήλωσή τους,ασχέτως εάν εσχάτως ανακάλυψαν την κρυφή γοητεία της Κεντροαριστεράς.
2).Την ανασύνθεση της Κεντροαριστερας μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει,με την ιδεολογοπολιτικη διεύρυνση του προς τους κεντρωους πολιτες και σε όσους ανήκουν στη σοβαρή και ορθολογική Αριστερά,όπως έκανε πάντα και κέρδιζε εκλογές.
3) Αποδείχθηκε ότι η παρούσα ηγεσία εξαντλήθηκε σε έναν παλαιοκομματικο,ξύλινο λόγο της δεκαετίας του 80 ,χωρίς καμμια φρέσκια ιδέα που να βλέπει προς το μέλλον και να εμπνέει και να δημιουργεί προσδοκίες.
4).Η παρούσα ηγεσία αντί να ανοίξει τα φτερά της σε όλα τα μέλη και στην κοινωνία,περιχαρακωθηκε σε μια σφιχτή,κλειστή διοίκηση με τους κολλητούς και τα κατά τόπους παρεακια δείχνοντας έλλειψη σεβασμού και στα μέλη και στα αιτήματα της κοινωνίας.
Κατόπιν αυτών η πρόταση μου είναι να διεξαχθεί αμέσως (το φθινόπωρο) ένα έκτακτο συνέδριο ιδεολογικό,πολιτικό και οργανωτικό στο οποίο θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις των υποψηφίων Προέδρων και με βάση αυτές τις δεσμεύσεις να προσφυγουμε στη βάση ,σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας.
Αυτή είναι η σωστή οδός και όχι το ανάποδο,να εκλεξουμε Πρόεδρο και μετά να κάνουμε Συνέδριο.
Τέλος, θέλω να πω ότι είμαστε εις θέσιν να συζητήσουμε νηφάλια και πολιτισμένα για το κοινό μας σπίτι και δεν χρειάζονται ούτε απειλές ούτε τραμπουκισμοι!!
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ