Καιρός: Περιορίζεται η αστάθεια, ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Με τι συνθήκες θα προσέλθουμε στις κάλπες

Ήπιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας την ημέρα των ευρωεκλογών (9 Ιουνίου), ενώ ο υδράργυρος φαίνεται πως θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, όπως προέβλεψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως προέβλεψε ο μετεωρολόγος, την Τρίτη το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, καθώς η αστάθεια θα περιοριστεί προς τα πιο βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Την Τετάρτη θα έρθουν κάποιες «ψυχρές λίμνες», δηλαδή κάποιες ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα οι οποίες κινούνται γύρω-γύρω από τη χώρα μας και θα φέρουν βροχές και μπόρες σε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Την Πέμπτη θα αρχίσει σιγά-σιγά να περιορίζεται το φαινόμενο κυρίως στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και της Πελοποννήσου.

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και την Παρασκευή, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 27-29 βαθμών Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο, κάποιες θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική αναμένεται να κινηθούν πιο ανατολικά και βορειοανατολικά, με αποτέλεσμα να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.

 

ΠΗΓΗ