Ο Αν. Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

Στις εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, συμμετείχε την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Κρητών Πάτρας “Το Αρκάδι”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, εψάλη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης εορτάζεται κάθε χρόνο και στην πόλη των Πατρών, καθώς θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού συνέβαλε σημαντικά στην καθυστέρηση της προέλασης των ναζιστικών στρατευμάτων στη Σοβιετική Ένωση, ενώ ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση που επέδειξαν κυρίως οι Κρήτες αγωνιστές, αλλά και οι ολιγάριθμες στρατιωτικές δυνάμεις που προστάτευαν το νησί, παραμένουν μνημειώδεις!

Ο κ. Μπονάνος, χαιρετίζει εκδηλώσεις σαν αυτή, καθώς η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η προβολή του παραδείγματος εκείνων που υπερασπίστηκαν την Πατρίδα μας και αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για την ανεξαρτησία της, αποτελούν υποχρέωση και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που πιστεύει στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.