Πάτρα: Εκδήλωση προς τιμήν του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Παπαφλέσσα

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Δημοτικής Κατάστασης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Νομικής Υπηρεσίας και Εσωτερικού Ελέγχου και Αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Πλέσσας, εκπροσώπησε την Δημοτική Αρχή στην σημερινή (Κυριακή 26 Μαΐου) εκδήλωση του Παμμεσσηνιακού Συλλόγου Πάτρας «Ο Παπαφλέσσας» προς τιμήν της μνήμης του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Παπαφλέσσα.

Ο Αντιδήμαρχος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα της επανάστασης του 1821, στην πλατεία Παπαφλέσσα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δ. Πλέσσας, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τιμάμε τον Γρηγόριο Δικαίο ή Παπαφλέσσα που θυσιάστηκε, σε άνιση μάχη, για την ελευθερία της πατρίδας μας. Μαζί του τιμάμε όλους τους αγωνιστές προγόνους μας που έδωσαν το αίμα τους για τον ίδιο σκοπό με όλα τα μηνύματα που περικλείει η έννοια της ελευθερίας, τα οποία είναι επίκαιρα διαχρονικά και η κάθε γενιά οφείλει να τα έχει ως παρακαταθήκη».

Ο Αντιδήμαρχος έκανε στη συνέχεια παράλληλη σύνδεση του απελευθερωτικού αγώνα των προγόνων μας με τον απελευθερωτικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωση της δικής του πατρίδας από τον κατακτητή, δολοφονικό κράτους του Ισραήλ και τους συμμάχους του, που συντελούν την διαδραματιζόμενη γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.