Ο Στέφανος Κασσελάκης πάει στην Παλαιστίνη την Κυριακή

Με μία κίνηση μεγάλου συμβολισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θα βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Παλαιστίνη και θα έχει συνάντηση με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής (PLO).

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά στην παρούσα συγκυρία. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη του τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα του 1967, ενώ ερωτηθείς για τις ενδεχόμενες συνέπειες, που μπορεί να έχει για την χώρα μας μία τέτοια ενέργεια, τόνισε ότι: «Δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα παραίτησης Μητσοτάκη με αιχμή την διαφθορά. «Εγώ είδα τον Σεμπάστιαν Κουρτς, όταν πιάστηκε να επηρεάζει δημοσκοπήσεις, να παραιτείται. Είδα τον Μπόρις Τζόνσον, όταν πιάστηκε να κάνει κορόνα-πάρτι, να παραιτείται. Είδα τον Κόστα στην Πορτογαλία – υπήρχε αναφορά για ζήτημα σκανδάλου – να παραιτείται. Εμείς εδώ πέρα έχουμε υποκλοπές, Predator, Τέμπη, συγκαλύψεις, χίλια θέματα και δεν γίνεται τίποτα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο κόσμος έχει μουδιάσει. Είναι μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και είναι σε παραίτηση και πρέπει ν’ αλλάξει αυτό».

https://www.newsit.gr/