Φ. Ζαΐμης: Η ενεργειακή απομόνωση της Δυτικής Ελλάδος έχει «σπάσει»

"Το φυσικό αέριο θα ευνοήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά"

«H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας σημαντικός εθνικός ενεργειακός κόμβος. Η ενεργειακή απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με την κεντρική και ανατολική Ελλάδα έχει πλέον «σπάσει» και ιδιαίτερα μετά τα δυο σημαντικά έργα φυσικού αερίου που δρομολογούνται με ταχύτατους ρυθμούς».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης κατά την παρέμβαση του στο Φόρουμ Ενέργειας στην Πάτρα με θέμα "Φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα, δίκτυα, επιμόρφωση Μηχανικών και Τεχνικών".

Προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, το έργο για τα αστικά δίκτυα (Πάτρα, Πύργος και Αγρίνιο) και την ΒΙΠΕ Πάτρας με δεξαμενές υγροποιημένου αερίου που ήδη υλοποιείται και με επιδότηση από το ΕΣΠΑ της ΠΔΕ (23εκ. Ευρώ) αλλά και το τεράστιο έργο της σύνδεσης της ΒΙΠΕ Πάτρας και της πόλης των Πατρών με τον σταθερό αγωγό υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ, Μεγαλόπολη-ΒΙΠΕ Πάτρας (σ.σ. έργο σχεδόν 100εκ. Ευρω/195χλμ) ενταγμένο και εγκεκριμένο από την ρυθμιστική αρχή ενέργειας.

 «Θυμίζω ότι το έργο ήταν κομμένο από τον εθνικό σχεδιασμό το 2011 και από το 2019 με την εκλογή μας ως περιφερειακή αρχή και με συντονισμένες ενέργειές προς την κεντρική κυβέρνηση, την ΕΕ, την ΡΑΕ, τον ΔΕΣΦΑ αλλά και με σύμμαχο τα επιμελητήρια και την επιχειρηματικότητα της περιοχής αποδείξαμε τεχνοκρατικά, χρηματοοικονομικά πως πετύχαμε μια μεγάλη πολιτική νίκη για την περιοχή μας», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης εξηγώντας στη συνέχεια τα τρία τεράστια οφέλη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά: πρώτον εξασφαλίζονται χαμηλές τιμές παροχής ενέργειας, δεύτερον πρόκειται για ύλη φιλική στο περιβάλλον και τρίτον προσφέρει ασφάλεια ως μεταβατικό καύσιμο για την επόμενη πεντηκονταετία.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ