Χριστίνα Σταρακά: Η στεγαστική κρίση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η κοινωνική κατοικία την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ

Ειδική αναφορά στην πρόσφατη αποτρόπαια γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας μίλησε χθες η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά.

Ξεκινώντας την ομιλία της έκανε ειδική αναφορά στην πρόσφατη αποτρόπαια γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη δολοφονία της 28χρονης Αγρινιώτισσας από τον πρώην σύντροφό της. Οφείλει πια η Πολιτεία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κενά του πλαισίου προστασίας και τα ελλείμματα του δικαιϊκού μας συστήματος, για να λάβει τέλος η διαιώνιση του καθεστώτος φόβου των γυναικών και να αναχαιτιστεί η κλιμάκωση της έμφυλης βίας» δήλωσε για το θέμα.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή οδηγία, επισήμανε: «Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ μιας  οδηγίας που θα φέρει υγιή έσοδα από τη μεγάλη “πληγή” της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας, τη φορολόγηση των ισχυρών οικονομικών κολοσσών». Περνώντας στην τροπολογία για τη χορήγηση της Golden Visa, η βουλευτής δήλωσε πως στερείται επενδυτικού και αναπτυξιακού προσήμου, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας τεράστιας φούσκας στην αγορά ακινήτων: «Με τις πολιτικές σας 5 χρόνια τώρα στο θέμα της στέγασης ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ εισοδημάτων και τιμών, χειροτερεύουν οι στεγαστικές συνθήκες, αποκλείονται όλο και περισσότερες ομάδες από το αγαθό της κατοικίας και αυξάνουν οι ανισότητες.»

Στη συνέχεια, εξήρε την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την Golden Visa με συμπληρωματικές και διορθωτικές διατάξεις στην αντίστοιχη που κατέθεσε η κυβέρνηση: «Πιστεύουμε ότι δικαιωνόμαστε  με την κίνηση σας να την κάνατε δεκτή στο μεγαλύτερο μέρος της, ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις μας τόσο για τη βραχυχρόνια μίσθωση όσο και για το χρονικό διάστημα του μεταβατικού σταδίου, για ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας».

Κλείνοντας, η Χριστίνα Στακαρά σχολίασε και την τροπολογία του νομοσχεδίου που απαλλάσσει τους αγρότες από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, χαρακτηρίζοντας τη ως κάτι που θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια. «Όχι ότι αυτό απαλλάσσει την κυβέρνηση από το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα που αιμορραγεί, καθώς τα χρωστούμενα  από το 2023 φτάνουν σχεδόν στο 1 δις», κατέληξε με νόημα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ