Συγκλονιστικός Παναθηναϊκός, τέζαρε την Μπαρτσελόνα από το -16 και πάει για τη δεύτερη θέση!

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους (24-40); Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε τους Σλούκα, Ναν και Μήτογλου σε μεγάλο βράδυ, αλλά και περισσότερους από 18.000 οπαδούς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να υποτάξει την Μπαρτσελόνα με 89-81 και να πάρει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση.

Άλλο ένα βράδυ στο κατάμεστο και φλεγόμενο ΟΑΚΑ, άλλη μία σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο οποίος επέστρεψε από το -16 (24-60, 16') και υπέταξε την Μπαρτσελόνα με 89-81, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι πράσινοι έκαναν πράγματα και θαύματα στο δεύτερο μέρος με μπροστάρη τον Κώστα Σλούκα και άξιους συμπαραστάτες τους Ντίνο Μήτογλου, Κέντρικ Ναν για να ρίξουν στο καναβάτσο τους Μπλαουγκράνα και να ανέβουν στο 20-11 (13-3 εντός και 7-8 εκτός έδρας).

Κάπως έτσι, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έβαλε από κάτω της εκείνη του Ρότζερ Γκριμάου, που είχε 0/2 στην τελευταία διαβολοβδομάδα της σεζόν και πάει ολοταχλώς για τη δεύτερη θέση στη regular season.

Ο MVP

Δεν χωράει αμφιβολία. Ο Κώστας Σλούκας χάρισε στους φίλους του Παναθηναϊκού μια απολαυσή παράσταση. Ο αρχηγός των πρασίνων μέτρησε 18 πόντους (4/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη για να συγκεντρώσει 25 μονάδες στο ranking. Στο τέλος έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών και ανταπέδωσε με μία ιπποτική υπόκλιση.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα κλείσει τη regular season με τα παιχνίδια απέναντι σε Βίρτους Μπολόνια (εκτός), Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και Άλμπα Βερολίνου (εντός). Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα έχει να αντιμετωπίσει τις Μπάγερν Μονάχου (εκτός), Μακάμπι Τελ Αβίβ (εντός) και Βιλερμπάν (εκτός).

sport24.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ