29χρονη καταφέρνει να κερδίζει 550.000 ευρώ φτιάχνοντας νύχια: Δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα

Η Jenny Nguyen, μια 29χρονη διάσημη καλλιτέχνης νυχιών και επιχειρηματίας, έχει κάνει θραύση στο Χόλιγουντ με την αποκλειστική τέχνη των νυχιών της. Οι δημιουργίες της, που κοσμούν τα δάχτυλα της ελίτ, απαιτούν τιμές που φτάνουν τα 450 ευρώ, παρά τον παροδικό τους χαρακτήρα, που συνήθως διαρκεί μόνο δύο με τρεις εβδομάδες.

Η Nguyen είναι ιδιοκτήτρια του JennPaintt Nail Lounge στο Λος Άντζελες, ενός κομμωτηρίου που προσφέρει διάφορες υπηρεσίες, όπως μανικιούρ και extensions βλεφαρίδων. Ωστόσο, η τέχνη των νυχιών της είναι αυτή που έχει συγκεντρώσει την ευρύτερη προσοχή. Χρησιμοποιώντας μια σειρά από υλικά όπως gel paint, βερνίκι, πολύτιμους λίθους και αυτοκόλλητα, η Nguyen κατασκευάζει περίπλοκα σχέδια που κυμαίνονται από αιθέρια τοπία σύννεφων μέχρι ζωηρά ανοιξιάτικα μπουκέτα.

Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει διασημότητες όπως η Paris Hilton και η Hailey Bieber, αλλά το κομμωτήριο είναι ανοιχτό σε όλους. Τα σχέδιά της έχουν επίσης κοσμήσει διαφημιστικές καμπάνιες για διάσημες μάρκες όπως η Apple, η Converse και η Chanel.

Το 2022, το JennPaintt Nail Lounge ανέφερε έσοδα άνω των 550.000 ευρώ, ένα ποσό που η Nguyen προβλέπει να ξεπεράσει το 2023 λόγω της αυξανόμενης πελατειακής της βάσης. Αυτή η οικονομική επιτυχία αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και του καλλιτεχνικού ταλέντου της Nguyen.

Η πορεία της Nguyen προς την καλλιτεχνία νυχιών δεν ήταν απλή. Αρχικά ακολούθησε σπουδές στο πανεπιστήμιο Hofstra της Νέας Υόρκης, αλλά εγκατέλειψε κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών της για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της. Το 2019, αναζητώντας ένα διάλειμμα, μετακόμισε στο Λος Άντζελες, με σκοπό να συνεχίσει τη διδακτική της καριέρα.

Ωστόσο, η πραγματικότητα των οικονομικών περιορισμών του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού οδήγησε τη Nguyen να επανεξετάσει την πορεία της καριέρας της. Με γνώμονα την επιθυμία για ανεξαρτησία και το ανταγωνιστικό πνεύμα, αγκάλιασε την επιχειρηματικότητα. Η περίοδος αποκλεισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτέλεσε σημείο καμπής για τη Nguyen, καθώς εμπνεύστηκε από τις καλλιτέχνιδες νυχιών στο Instagram να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην τέχνη.

Τελειοποίησε γρήγορα τις δεξιότητές της και απέκτησε την άδεια μανικιουρίστα online μέσω του Advance Beauty College, μια δέσμευση που κόστισε περίπου 9.000 ευρώ. Η Nguyen αξιοποίησε το Instagram για να προωθήσει τις υπηρεσίες της, συνεργαζόμενη με φωτογράφους και προσφέροντας δωρεάν nail art για φωτογραφήσεις, ώστε να χτίσει το χαρτοφυλάκιό της.

Τα ζωηρά σχέδιά της απέκτησαν δημοτικότητα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram, προσελκύοντας την προσοχή των influencers και των βοηθών διασημοτήτων. Η Nguyen πιστώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις συστάσεις πελατών ως καθοριστικές για την επέκταση της πελατειακής της βάσης.

Τον Ιανουάριο του 2022, άνοιξε το JennPaintt Nail Lounge στο κέντρο του Λος Άντζελες. Το κομμωτήριο, το οποίο συνιδιοκτητεί και διευθύνει με τον σύζυγό της, Bryan Truong, δέχεται περίπου 300 πελάτες εβδομαδιαίως και απασχολεί 16 άτομα.

Η Nguyen αναλογίζεται το επιχειρηματικό της ταξίδι, αναγνωρίζοντας τη μοναξιά και το άγχος, αλλά και την ικανοποίηση που φέρνει. «Αν θέλετε να πάτε μακριά, πρέπει να πάτε μαζί», λέει, τονίζοντας τη σημασία της ομαδικής εργασίας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Παρά τις προκλήσεις, η Nguyen συνεχίζει να αφιερώνει πολλές ώρες στο κομμωτήριό της, δουλεύοντας συχνά 80 έως 100 ώρες κατά τη διάρκεια των εβδομάδων αιχμής.

https://www.gazzetta.gr/

Διαβάστε επίσης