Δημοσκοπική κυριαρχία της ΝΔ – Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοντεύει να τον περάσει το ΠΑΣΟΚ

Φθορά στα ποσοστά της ΝΔ όμως η διαφορά με τα υπόλοιπα κόμματα είναι τεράστια

Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το ποσοστό του να κατρακυλά ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Παράλληλα, η ΝΔ παρά τη φθορά που εμφανίζουν τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις τις εθνικές εκλογές, το μεγάλο προβάδισμά της έναντι των άλλων κομμμάτων παραμένει. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δεύτερη θέση.

Ο Ανδρουλάκης περνάει τον Κασσελάκη στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμάται από το 48% των ερωτηθέντων ότι είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Το 13,8% εκτιμά ότι είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ψηλά ο Κουτσούμπας στη δημοφιλία

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και -μόλις- πέμπτος ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον ακολουθούν οι κ.κ. Βελόπουλος, Νατσιός και Στίγκας.

Πιο… αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός είναι ο Βασίλης Στίγκας. Ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Νατσιός, στην πέμπτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, έβδομος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εύρημα για την ιδεολογική κατεύθυνση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, καθώς, το άθροισμα των όσων πιστεύουν ότι είναι κεντροδεξιός ή δεξιός (31,3) είναι μεγαλύτερο από όσους εκτιμούν ότι είναι κεντροαριστερός ή αριστερός (23,5)!

Μόλις το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

 

 

ΠΗΓΗ

   

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ