Στο πένθος η Ιταλία μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τους 21 νεκρούς στη Βενετία - Σε κρίσιμη κατάσταση 4 τραυματίες

Πώς το λεωφορείο έπεσε από γέφυρα πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς

Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η Ιταλία μετά την ασύλληπτη τραγωδία στη Βενετία, όπου 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο κενό.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας όταν ο οδηγός του λεωφορείου, για άγνωστο ακόμη λόγο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε από οδογέφυρα πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα.

Τραγωδία στη Βενετία: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα - 21 νεκροί και 18 τραυματίες

Αμέσως το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και άλλοι 18 να τραυματιστούν σοβαρά, οι 4 εκ των οποίων να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο παιδιά.

«Είδα παντού καπνούς και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας με το λεωφορείο στη Βενετία.

27760512.jpg

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την γέφυρα από τη σιδηροτροχιά όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. 


Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το λεωφορείο έπεσε από την γέφυρα και κατέληξε δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

f7ignfywcaex0jv.jpg

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ