Χρήστος Οικονόμου: Ούτε ένα μεγάλο έργο σε 9 χρόνια!

 

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή, Χρήστος Οικονόμου σημείωσε:

Η απερχόμενη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ τα μόνα μεγάλα έργα που έκανε την τελευταία 4ετία της ήταν…. μια ξύλινη πεζογέφυρα στο έλος της Αγυιάς (στο βωμό της οποίας θυσιάστηκε η πρότερη λειτουργικότητα ως χώρος άθλησης του άλσους Τσιμιγκάτου).. και έναν ημιτελή ποδηλατόδρομο στην  Όθωνος-Αμαλίας περιορίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από 3 λωρίδες…σε 2!!   Σχεδόν κανένας σχεδιασμός για μεγάλα έργα, καμία ώριμη μελέτη για την ερχόμενη πενταετία, καμία συνέχεια και παρακαταθήκη από το παρελθόν. Αλήθεια, πείτε μου έναν δρόμο που διένοιξε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα τελευταία 9 χρόνια? 

Συνολικά πάνω από 20 μεγάλα έργα βρίσκονται στο πρόγραμμα της «Πάτρα- Σπουδαία και πάλι».

Ανάδειξη της Πάτρας ως Κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, Ανάδειξη Λιμένα Πατρών σε επιβατικό και εμπορευματικό κόμβο αξιοποιώντας τη στρατηγική γεωγραφική του θέση, μετασχηματίζοντάς το σε ευρύτερο διαμετακομιστικό κέντρο της δυτικής πύλης της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Διασύνδεση της Πάτρας μέσω σύγχρονου, ασφαλούς και γρήγορου σιδηρόδρομου με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξασφαλίζοντας την ύπαρξη του προαστιακού σιδηρόδρομου για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και τη διασύνδεση του αστικού ιστού με τα προάστια της πόλης. Κεντρικός μας στόχος η επιτάχυνση του σχεδιασμού και η ολοκλήρωση των έργων του σιδηρόδρομου στον Δήμο Πατρέων με την καλύτερη δυνατή διέλευση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αφού αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη συνολική αναβάθμιση του λιμένα Πατρών. Εκσυγχρονισμός υποδομών συνδυασμένων μεταφορών και δημιουργία εμπορευματικού και διαμετακομιστικού κέντρου με επίκεντρο το νέο λιμάνι της Πάτρας. Διάνοιξη δρόμων για αποσυμφόρηση των συνοικιών (πχ της Γοργοποτάμου).  Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των χερσαίων και λιμενικών εγκαταστάσεων της μαρίνας της Πάτρας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων και η ανάπτυξη νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση τουριστικών σκαφών θα δημιουργήσει τουριστική κινητικότητα στη περιοχή μας. Διασύνδεση του Δήμου Πατρέων με περιφερειακά αεροδρόμια, όπως του Αράξου, για την προσέλκυση επισκεπτών. Ο Δήμος Πατρέων πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή για την ανάδειξή του σε κέντρο της τουριστικής κίνησης. Γιατί η Πάτρα είναι η αφετηρία και ο προορισμός. Ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Πάτρα και Παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Εκσυγχρονισμός του στόλου οχημάτων και ενίσχυση του δικτύου ποδηλατοδρόμων της πόλης. Εγκατάσταση δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόταση της παράταξης είναι η προετοιμασία του Δήμου για την ηλεκτρική «εποχή» στις μετακινήσεις, η οποία είναι πολύ κοντά μας. Προτείνεται ο Δήμος να ετοιμάσει τις απαραίτητες υποδομές για την κυκλοφορία και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων όπως: Δημιουργία χώρων στάθμευσης, Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των μεταφορών, Δημιουργία δημοτικού δικτύου φορτιστών, Μικρά αιολικά πάρκα μιας 1-2 μικρών ανεμογεννητριών μέσα σε παραγωγικές μονάδες, Έμφαση στην παραγωγή ΑΠΕ πάνω στα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, Μικρά περιαστικά πάρκα ΑΠΕ στα πλαίσια ενεργειακών κοινοτήτων και ΜΜΕ, Πιλοτικές υποδομές για χρήση υδρογόνου σε δημοτικά κτίρια ή οχήματα. 

– Επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπλασης του παραλιακού μετώπου με ανεμπόδιστη επικοινωνία με τον αστικό ιστό της πόλης λαμβάνοντας υπόψη χώρους αναψυχής, αθλητισμού και ψυχαγωγίας προς όφελος των πολιτών.

– Αξιοποίηση και ανάδειξη του σημαντικότερου πνεύμονα πρασίνου της πόλης, του Δασυλλίου.

– Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των χερσαίων και λιμενικών εγκαταστάσεων της μαρίνας της Πάτρας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών.

– Συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας για επανασχεδιασμό των λεωφορειακών γραμμών, αναβάθμιση των τερματικών σταθμών των αστικών συγκοινωνιών και των στάσεων και διασύνδεση του αστικού ιστού με σημεία – τοπόσημα της περιοχής μας.

– Λήψη μέτρων για την παραχώρηση προτεραιότητας στη δημόσια συγκοινωνία.

– Καταγραφή του δικτύου πεζοδρομίων σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πατρέων για την ανάδειξη των προβληματικών σημείων και τη δημιουργία χρονοδιαγράμματος επεμβάσεων.

– Σχεδιασμός «έξυπνων» θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ με εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης και «έξυπνων» στάσεων λεωφορείων προσβάσιμων από όλους.

– Επανασχεδιασμός της σήμανσης. Η πόλη είναι γεμάτη με πινακίδες που κανείς οδηγός και πεζός δεν τις προσέχει.

–Διασύνδεση του Δήμου Πατρέων με περιφερειακά αεροδρόμια, όπως του Αράξου.

– Υποστήριξη της επιτάχυνσης των διαδικασιών δημιουργίας υδατοδρομίου και εμπορευματικού και διαμετακομιστικού κέντρου με επίκεντρο το νέο λιμάνι της Πάτρας.

 Κατασκευή κυκλικών κόμβων σε κρίσιμα σημεία της πόλης.

Διαβάστε επίσης