Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Ζάκυνθο - Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις (ΝΕΟΤΕΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οριοθετήθηκε σύμφωνα με το ertnews.gr η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ακρωτήρι της Ζακύνθου περίπου στις 19.30. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση καθώς οι φλόγες πλησίαζαν τα σπίτια του οικισμού. Η φωτιά κατέβηκε προς το Τσιλιβί κοντά σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα.

Ωστόσο μία ώρα μετά οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά και να σώσουν τα σπίτια.

Στην περιοχή παραμένει το σύνολο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και εθελοντικές ομάδες καθώς εκδηλώνονται συνεχείς μικρές αναζωπυρώσεις

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στη Ζάκυνθο, ενώ, την ίδια ώρα στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Τσιλιβί-Μπόχαλη ήχησε μήνυμα από το «112».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν σπεύσει 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επίσης, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

 

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Τσιλιβί Ζακύνθου, η οποία καίει αγροτοδασική έκταση.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε οικιστικό κομμάτι, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες.

Πριν από λίγα λεπτά, ζητήθηκε να εκκενωθεί όλη η περιοχή που βρίσκεται κοντά στο σημείο της φωτιάς στο Ακρωτήρι.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης